Nienke

Boer
Jan
Nienke dagdater voor boer Jan
Advertentie

Over Nienke

Nienke dagdater voor boer Jan

Wat dacht je toen je boer Jan op tv zag?

Ik zat met ontroering, open mond en zo veel compassie te kijken naar deze lieve, bijzondere en stoere man. Ik heb de aflevering meteen nog een keer gekeken. Ik was zo onder de indruk van Jan zijn enthousiasme, liefde voor zijn bedrijf en gezin. En zijn oprechtheid over wat hij zoekt in een nieuwe relatie.

Wat heb jij met het boerenleven?

Ik ben geboren in een klein dorpje in Noord-Holland dat tussen de weilanden ligt. Ik werk sinds een paar jaar twee tot vier ochtenden in de maand op een zorgboerderij en het heeft mij altijd leuk geleken om ooit op een boerderij te wonen. 

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Ik ga heel graag samen eten met vriendinnen, ik houd ontzettend van naar concerten en festivals gaan, dansen, muziek luisteren, in de zomer naar het strand en op vakantie gaan. Maar ik kan ook heel goed bankhangen met een serie, film en een klein beetje breien.

Mooiste boek?

‘De Schaduw van de Wind’ van Carlos Ruiz Zafón.

Mooiste film?

De driedelige documentaire ‘Human’ van Yann Arthus-Bertrand die mensen uit allerlei culturen van over de wereld interviewt over hun leven en wat zij hebben meegemaakt. Bijzondere en ontroerende verhalen. Waarin ondanks de verschillen in achtergrond toch zo veel overeenkomsten zijn. Meer dan wij zelf soms door hebben. De muziek en beelden in deze documentaire zijn echt zo bijzonder mooi en indrukwekkend.

Mooiste liedje?

Ik kan dit eigenlijk niet kiezen, er is zo ontzettend veel goede muziek. Ik vind op dit moment ‘Zwarte Zon’ van Eefje de Visser echt prachtig. Maar van ‘I Feel for You’  van Chaka Khan (origineel van Prince), ‘Rock With You’ van Michael Jackson of ‘Águas de Março’ van Ellis Regina en Antônio Carlos Jobim word ik altijd heel erg blij!

Lievelingseten?

Ik vind stamppot toch eigenlijk het allerlekkerst, vooral als er een kleine twist in zit. Chocola eten in de ochtend is echt mijn guilty pleasure.

Favoriete vakantie?

Ik ben dol op eilanden, met name Curaçao en Vlieland zijn mijn favoriete bestemmingen om er (even) tussenuit te gaan en op te laden.

Wat zou je doen met één miljoen?

Ik zou dan heel graag een groot deel willen schenken aan een ontwikkelingsproject voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in een land waar dit nog niet goed gefaciliteerd wordt. Hier zou ik dan ook met liefde zelf aan mee willen werken of bouwen.

Wat is je toekomstdroom?

Vooral rust en geluk blijven voelen en ervaren in mijn dagelijks leven met al mijn dierbaren om mij heen en ik zou het heel bijzonder vinden als ik moeder zou mogen worden.

Wat vind jij romantisch?

Kleine gebaren. Kaarsjes aan, een kus als je net wakker wordt, iemand die je voeten even vast pakt terwijl je kletsend op de bank zit.

Wat vind jij belangrijk in een relatie?

Het voelen van onvoorwaardelijke liefde. Maar ik vind eerlijk- en gelijkwaardigheid toch net zo belangrijk in een relatie. Kunnen zeggen wat er op je hart ligt zonder dat er meteen een oordeel over is en alles bespreekbaar is.