Advertentie

Over Maud

Maud

Wat dacht je toen je jouw boer op tv zag?

Eigenlijk voelde ik iets! Een siddertje, een schrik. Ik zag een lachend, ondeugend koppie, met mooie kaken en daarna ook sterke armen: aantrekkelijk! De lage stem met het Drentse accent was daarbij de bonus. En toen ik goed naar Evert ging luisteren, gebeurde er nog veel meer met mij. “Wat een lieve man! Wat een leukerd!” Dat dacht ik toen. “Hij ziet de liefde in de kleine dingen!”

Wat heb jij met het boerenleven?

Met het boerenleven heb ik helemaal geen ervaring. Dus heb ook nooit daadwerkelijk meegemaakt hoe hard het werken is. Maar heb er wel een soort beeld bij, hoor. Als ik mag fantaseren over de romantische kant ervan, dan is het buitenleven datgene wat mij erg aantrekt. Ik ben een echt buitenmens. Altijd geweest, als kind al. Overall en modderlaarzen aan, heerlijk! De vergezichten, de stilte, de zorg voor de koeien, al die schoonheid daarvan, dat is ook liefde! En dat zou denk ik allemaal bij me kunnen passen. Maar ik ben mij ervan bewust dat dit de romantische momenten zijn hoor. Maar ik denk dus dat ze wel degelijk bestaan. Ik stel mij zo voor dat het leven op een boerderij zoiets is als leven op een soort ‘eilandje’. Veel buiten ‘dat eilandje’ ben je niet. Ook dat past denk ik prima bij mij. En dan daarbij natuurlijk altijd die lieve boer om je heen hebben…

Wat vind jij belangrijk in een relatie?

Af en toe een plotselinge aanraking. Letterlijk laten voelen dat je van elkaar houdt, op een onverwacht moment. Even een aai over de rug, het vastpakken van een hand, een kusje in de nek, een omhelzing… Dat vind ik echt belangrijk in een relatie. Het geeft je zo’n goed gevoel, zo kun je er weer uren tegenaan. Maar natuurlijk is er nog veel meer heel belangrijk: je veilig voelen bij elkaar, op je gemak zijn. Tot elkaar aangetrokken zijn. Lol hebben samen. Het niet erg vinden als de ander iets niet kan, of iets niet meteen begrijpt bijvoorbeeld. Respect hebben voor elkaar.

Wat vind jij romantisch?

Kom ik weer op de plotselinge aanraking (vorige vraag). Dat vind ik romantisch. Als plots je hand gepakt wordt bijvoorbeeld en er verder niks gezegd wordt… Ik smelt al bij de gedachte. Haha. Helemaal mooi als je op een prachtige plek staat, waar je kunt genieten van de geur van pas gemaaid gras, een avondzonnetje, de mugjes dansend boven je hoofd… Dat soort dingen. Cadeautjes krijgen en geven of plotseling ‘uitpakken’ met verrassingen is niet mijn manier van romantiek beleven. Kan soms leuk zijn hoor, maar ik voel er minder bij dan een aanraking geloof ik.

Mooiste boek?

‘Mooiste’ dat vind ik een moeilijk woord. Twee boeken heb ik nog niet zo lang geleden gekocht en dat zijn mooie boeken. Daar zal ik ook vaker in kijken en in lezen: Het ene boek is van Arthur Japin, ‘Honden voor het leven’. Dat gaat natuurlijk wel over honden, maar veel meer dan dat alleen. Bijvoorbeeld over de liefde. Een citaat: “Voor liefde heb je je verstand niet nodig”. Om dit misschien te begrijpen, moet je het maar eens lezen. Het boek vind ik ontroerend, niet moeilijk en lief. Ik herkende veel dingetjes. Honden gebruiken hun intuïtie. Doe jij dat weleens? Het tweede boek dat ik er snel achteraan kocht, is: ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’. Van Charlie Mackesy, vertaald door Arthur Japin. Ook weer zo’n lief boek met mooie tekeningen. Lees de inleiding maar eens. Wedden dat je het op je nachtkastje wilt hebben?

Mooiste film?

Ik kijk niet zo heel vaak films, eigenlijk. De enige film die me nu te binnen schiet, is al een oudje, bij het zien van die film moet ik iedere keer weer tranen met tuiten huilen: ‘P.S. Love You’ met de prachtige actrice Hillary Swank.

Mooiste liedje?

Ik luister eigenlijk naar van alles. Het ligt echt aan mijn stemming waar ik zin in heb. En soms heb ik helemaal geen zin in muziek. Een ‘feelgood-nummer’ vind ik trouwens ‘Zoutelande’ van Bløf (met Geike Arnaert). Verder ben ik helemaal niet zo’n fan van Nederlandstalige muziek. Maar die stem van Paskal Jakobsen is super.

Lievelingsteten?

Oi… dat is bij mij altijd anders. In de zomer eet ik bijvoorbeeld graag een ‘maaltijdsalade’ met heel veel lekkere dingetjes erin. En in de winter lik ik mijn vingers af bij ‘stamppot rauwe andijvie’ met jus en een kaassoufflé of zoiets. Ik ben niet zo dol op vlees. Ik ben niet helemaal 100% vegetarisch, maar zo’n groot stuk vlees eet ik niet.

Favoriete vakantie?

In ieder geval een ‘doe-vakantie’. Fietsen van A naar B met een tent achterop bijvoorbeeld. Wat ik nog heel graag zou willen doen is beetje wandelen (niet teveel km’s ?) van Cabin naar Cabin (zo’n romantisch houten huisje) ergens in de bergen in ‘Alleen op de Wereld-sfeer’. Maar dan wel zo dat als je bij zo’n huisje komt, dat er dan door iemand een heerlijke maaltijd is neergezet en dat het kampvuurtje al is opgestookt. Uiteraard dan met m’n geliefde erbij.

Wat zou jij doen met één miljoen?

Met 1 miljoen zou ik een stuk grond kopen en daar een heel klein huisje op zetten.  En dan mijn eigen ‘kleine natuurreservaatje’ maken met de mooiste bomen en planten. En ook een Ford Mustang uit ongeveer 1967 koop ik dan eindelijk.

Wat is je toekomstdroom?

Een liefde vinden die ook mijn soulmate is. In een mooi gebied leven met weinig herrie.