Advertentie

Over Lotte

Lotte

Wat dacht je toen je jouw boer op tv zag?

Wat een enthousiaste en mooie man, een good looking- boer! Ik keek de uitzending terug nadat mijn omgeving had aangegeven dat er een hele leuke boer meedeed. Jouke gaf een kijkje in zijn huidige leven en vertelde al veel over zichzelf wat mij direct nieuwsgierig maakte. Diezelfde avond heb ik mijn brief geschreven en verstuurd.

Wat heb jij met het boerenleven?

Ik heb familie in Drenthe wonen, waar ik heel graag kom. Ik woon op dit moment in een studio midden in de randstad. Het afgelopen jaar denk ik regelmatig aan wonen in het Noorden of Oosten en heb de wens om dit komend jaar te gaan realiseren. De drukte hier begint mij in te halen en ik merk behoefte te hebben aan de rust, ruimte en natuur wat je in het boerenleven zeker terugvindt. Daarnaast ben ik dol op dieren. Als de ruimte er is, het liefst zoveel mogelijk!

Wat vind jij belangrijk in een relatie?

Begrip, eerlijkheid en vertrouwen. Naar elkaar luisteren, elkaar aanvullen, steunen én uitdagen nieuwe dingen aan te gaan.

Wat vind jij romantisch?

Als de ander iets voor mij heeft georganiseerd. Dit kan iets groots, maar ook kleins zijn. Samen eten bij kaarslicht en dan vind ik het leuk als hij wat heeft gekookt. Gewoon moeite voor elkaar willen doen.

Mooiste boek?

Ik lees regelmatig en tevens heel divers. Van historische/oorlogsromans tot aan literaire thrillers. De autobiografie van Marlies Koers, ‘Dagboek van een verloskundige’, vond ik geweldig. Het werken in de kinderopvangbranche en vooral het werken met de allerkleinsten heeft mijn interesse in verloskunde gewekt. Uiteindelijk na wat research werd omscholing wat ingewikkelder gezien mijn profielkeuze op de HAVO in het verleden. Toch blijft het vak mij altijd boeien, nieuw (mensen)leven blijft voor mij fascinerend.

Mooiste film?

‘Haar naam was Sarah’ staat denk ik wel bovenaan. Na deze film ben ik meer gaan kijken naar- en lezen over de Tweede Wereldoorlog. Het blijft een onbegrijpelijke gebeurtenis uit de geschiedenis en ik wil de verhalen hierover blijven doorgeven.

Mooiste liedje?

Van de 80’s, naar 90’s, naar Top40. Ook mijn muzieksmaak is heel divers. Als ik dan één liedje moet kiezen, denk ik aan Visiting Hours van Ed Sheeran. Dit liedje heeft vooral een emotionele waarde voor mij.

Lievelingsteten?

Zelfgemaakt Italiaans eten vind ik toch wel het allerlekkerst. Zoals lasagne en pizza. Ik denk dat de voorkeur voor het Italiaanse eten is ontstaan door de vele fijne zomervakanties in Italië.

Favoriete vakantie?

Een relaxte zonvakantie is wel mijn favoriet, maar ik ben ook in voor wintersport. Als klein meisje heb ik leren skiën en ondanks dat het al een aantal jaar geleden is dat ik op de ski’s heb gestaan, blijft het mij trekken.

Wat zou jij doen met één miljoen?

Mijn studio verruilen voor een mooi huis, familie en/of vrienden helpen waar nodig/kan. Ook lijkt het mij mooi om een project te starten voor jonge kinderen die in armoede leven. Waar en hoe nog geen idee, maar ik vind dat elk kind een fijne start verdient.

Wat is je toekomstdroom?

Samen met een lieve man en hopelijk later als gezin genieten van het buitenleven. Mogelijk als gastouder/kleinschalig dagverblijf op een buitenlocatie kinderen mogen opvangen, waar veel ruimte is om buiten te spelen en te ontdekken en waar ik bijv. eigen groente kan verbouwen.