Denk je aan Pasen, dan denk je aan eieren. En bij eieren denk je natuurlijk gelijk aan Boer zoekt vrouw-boer John. Pasen is voor hem een tijd van gezelligheid met familie en natuurlijk hét moment om eitjes te verstoppen.

Paaslunch met familie

John vertelt: ‘’s Ochtends moet er eerst gewerkt geworden en worden alle eieren van de kippen verzameld.’ Daarna kan het feest beginnen. ‘Met de lunch is het tijd voor familie en elkaar. De tafel is dan gedekt met allerlei lekkers (croissantjes, broodjes, broodbeleg, smoothies, fruit, salades en natuurlijk gekookte eieren).'

Yvon

Niets missen? Schrijf je in voor de Boer zoekt vrouw-nieuwsbrief!

Eitjes zoeken

Natuurlijk verstopt John eitjes voor de kinderen. ‘Ze zijn er dol op om ze allemaal te zoeken en hun mandje als eerste vol te hebben. En als ze eenmaal alle eitjes hebben gevonden, willen ze vaak nog een keer. Dus dan nog maar een keer alle eitjes verstoppen!’ 

John heeft mooie herinneringen aan hoe hij vroeger Pasen vierde. ‘Toen ik zelf nog klein was en mijn ouders meehielp met eieren verzamelen van de kippen, was er een medewerker die graag wat chocolade eitjes verstopte in de stal. En die chocolade eitjes vind je dan bij het rapen van de eieren bij de machine.’ 

'Je kunt zoveel maken met eieren'

Boer zoekt vrouw-boer John

Paasgerechten met ei

Aan eieren natuurlijk geen gebrek bij John thuis. Hij heeft niet één favoriet gerecht met eieren. ‘Er is zo veel lekker en je kunt zoveel maken met eieren. Maar om in de paas-sfeer te blijven, ik vind chocolademousse, een lekkere omelet en niet te vergeten gevulde eieren wel heel lekker…’

Paasrecept van Yvon: gepocheerd ei met mayonaise en salade

Yvon Jaspers kookt met BinnensteBuiten chef-kok Ramon Brugman. In deze video maken ze een gepocheerd ei met mayonaise en een slaatje. Benieuwd hoe jij dit kunt maken? Lees het recept en bekijk de video hier.

Yvon Jaspers met een krop sla