Inspiratie nodig voor de feestdagen? Probeer dit recept eens van Yvon: bloemkool uit de oven met rucola-erwtjespesto. Makkelijk, feestelijk én lekker!
Dit heb je nodig:
- 1 bloemkool
- Verse kruiden die jij lekker vindt
- 4 el olijfolie
- 70 gr dikke yoghurt
- 30 gr parmezaan
- handje pijnboompitten
- 150 gr erwtjes
- 80 gr pesto
- 75 gr rucola
- 1 citroen
Zo maak je het:
Verwarm de oven op 200 graden. Maak een kruidenolie met de eerste ingrediënten en doe daar de dikke yoghurt bij. Smeer de bloemkool daarmee in en bedek met aluminiumfolie voor 35 minuten in de oven. Bak daarna nog 25 minuten zonder aluminiumfolie voor een mooi bruin korstje.
Maak een pestosausje van gekookte erwtjes, pesto en rucola (met citroensap en peper en zout). Leg die mooie bloemkool op het bedje van die groene saus. Eet smakelijk!
Dit recept komt uit het kookboek van Onze boerderij.