Yvon Jaspers deelt een héérlijk gerecht: geroosterde bloemkool uit de oven met een frisse rucola-erwtjespesto. Eenvoudig, boordevol smaak én met groenten uit het seizoen. Eet smakelijk!
Benodigdheden:
- 1 bloemkool
 - Verse kruiden die jij lekker vindt
 - 4 el olijfolie
 - 70 gr dikke yoghurt
 - 30 gr parmezaan
 - handje pijnboompitten
 - 150 gr erwtjes
 - 80 gr pesto
 - 75 gr rucola
 - 1 citroen
 
  
  Zo bereid je geroosterde bloemkool
- Verwarm de oven op 200 graden.
 - Maak een kruidenolie met de eerste ingrediënten en doe daar de dikke yoghurt bij. Smeer de bloemkool daarmee in.
 - Bedek de bloemkool met aluminiumfolie en zet voor 35 minuten in de oven. Bak daarna nog 25 minuten zonder aluminiumfolie voor een mooi bruin korstje.
 - Maak een pestosausje van gekookte erwtjes, pesto en rucola (met citroensap en peper en zout).
 - Leg die mooie bloemkool op het bedje van de groene saus.
 
Eet smakelijk!
Dit recept komt uit het kookboek van Onze boerderij.