Yvon Jaspers deelt een héérlijk gerecht: geroosterde bloemkool uit de oven met een frisse rucola-erwtjespesto. Eenvoudig, boordevol smaak én met groenten uit het seizoen. Eet smakelijk!
Benodigdheden:
- 1 bloemkool
- Verse kruiden die jij lekker vindt
- 4 el olijfolie
- 70 gr dikke yoghurt
- 30 gr parmezaan
- handje pijnboompitten
- 150 gr erwtjes
- 80 gr pesto
- 75 gr rucola
- 1 citroen


Zo bereid je geroosterde bloemkool
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Maak een kruidenolie met de eerste ingrediënten en doe daar de dikke yoghurt bij. Smeer de bloemkool daarmee in.
- Bedek de bloemkool met aluminiumfolie en zet voor 35 minuten in de oven. Bak daarna nog 25 minuten zonder aluminiumfolie voor een mooi bruin korstje.
- Maak een pestosausje van gekookte erwtjes, pesto en rucola (met citroensap en peper en zout).
- Leg die mooie bloemkool op het bedje van die groene saus.
Eet smakelijk!
Dit recept komt uit het kookboek van Onze boerderij.
