Yvon Jaspers deelt een héérlijk gerecht: geroosterde bloemkool uit de oven met een frisse rucola-erwtjespesto. Eenvoudig, boordevol smaak én met groenten uit het seizoen. Eet smakelijk!

Benodigdheden:

  • 1 bloemkool
  • Verse kruiden die jij lekker vindt
  • 4 el olijfolie
  • 70 gr dikke yoghurt
  • 30 gr parmezaan
  • handje pijnboompitten
  • 150 gr erwtjes
  • 80 gr pesto
  • 75 gr rucola
  • 1 citroen
bloemkool oven
rucola erwtjes pesto

Zo bereid je geroosterde bloemkool

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Maak een kruidenolie met de eerste ingrediënten en doe daar de dikke yoghurt bij. Smeer de bloemkool daarmee in.
  • Bedek de bloemkool met aluminiumfolie en zet voor 35 minuten in de oven. Bak daarna nog 25 minuten zonder aluminiumfolie voor een mooi bruin korstje.
  • Maak een pestosausje van gekookte erwtjes, pesto en rucola (met citroensap en peper en zout).
  • Leg die mooie bloemkool op het bedje van die groene saus. 

Eet smakelijk!

Dit recept komt uit het kookboek van Onze boerderij.

Op de hoogte blijven van Boer zoekt vrouw?

Schrijf je dan in voor de Boer zoekt vrouw nieuwsbrief!

Selfie Boer zoekt vrouw 2025