5 boeren 2009
1 hr 10 min
Deze video op je eigen site plaatsen

In deze eerste aflevering van Boer zoekt Vrouw presenteren de nieuwe vrijgezelle boeren zich aan Nederland met de bedoeling om via de KRO een partner te vinden.

Net als voorgaande jaren komen zij niet alleen uit verschillende provincies, maar vertegenwoordigen zij bovendien diverse bedrijfstakken uit de agrarische sector. Ook variëren de boeren weer sterk in leeftijd: de oudste is 53 jaar en de jongste 27. Maar, hoe verschillend ook, allemaal zijn zij op zoek naar ‘de ware’.

Twee weken tijd om brief te schrijven

Geïnteresseerde vrouwen hadden na de voorstelronde op 17 mei twee weken de tijd om te reageren via de Boer zoekt Vrouw-website of door het schrijven van een brief. De vijf boeren die de meeste liefdesbrieven ontvangen, zullen gedurende de serie gevolgd worden in hun zoektocht naar echte liefde.

In de tweede aflevering op 13 september gaat Yvon Jaspers bepakt met alle liefdespost bij de boeren langs. Dan wordt bekend welke vijf boeren hun favoriete briefschrijfsters mogen uitnodigen voor de volgende stap: de speeddate! Zij zullen na tien speeddates en één groepsdate uiteindelijk drie vrouwen kiezen, die ze uitnodigen om hun intrek te nemen op hun boerderij.