Hans

Provincie
Noord-Brabant
Soort boerderij
Paardenfokkerij, inseminatiestation en opfok
Geboortedatum
Seizoen
Seizoen 2021-2022
Hans
Hans
"Ik zoek een lieve vrouw waar ik lief en leed mee kan delen."

Over Hans

Hans

Uit wat voor gezin kom je?

Ik kom uit een gezin van negen kinderen, vier jongens en vijf meisjes. Ik ben de tweede van het gezin. Alle broers en zussen leven gelukkig nog. Mijn moeder is in 1964 gestorven, mijn vader in 2000.

Wat voor gezin heb je?

Ik heb vier kinderen, drie dochters en een zoon in de leeftijd van 32 t/m 39 jaar. En ik ben trotse opa van zeven kleinkinderen, vijf jongens en twee meisjes, in de leeftijd van 1 t/m 13 jaar. Mijn vrouw is in 2000 overleden, op 42-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor.

Hoe ziet jouw avond eruit na een dag hard werken?

Dan ga ik lekker in de tuin zitten met een pilsje. Tussen 18 en 19 uur ga ik eten. ’s Avonds eet ik een boterham, want met de lunch eet ik het liefst warm. Daarna ga ik tv kijken, een stukje fietsen of ik maak nog even een rondje door de stal om te zien hoe het met de veulens is en hoe ze groeien.

Ik mis het wel eens dat er tegenwoordig minder wordt gebuurd, mensen lopen minder makkelijk bij elkaar binnen. Dat komt nu natuurlijk door corona, maar dat was daarvoor eigenlijk ook al. Ik denk dat dat komt door de mobiele telefoon, iedereen staat snel met elkaar in contact. Vroeger zat hier nog wel eens de hele keuken vol met mensen die langskwamen, dat is nu niet meer.

Kun je jouw werk makkelijk loslaten?

Als ik de hele dag wegga, zorg ik dat mijn dochter Christel in de buurt is om een oogje in het zeil te houden. Zij woont naast mij dus dat is meestal wel te regelen en dan kan ik prima weg.

Heb je hobby’s?

Ik ga graag fietsen, of een terrasje pakken, van de natuur genieten. Het is hier prachtig fietsen in de omgeving. Ik heb een e-bike dus ik kan zo weg.

Wat is je favoriete tv-programma/serie/film?

Ik probeer altijd naar het nieuws te kijken. En als ik thuis ben, kijk ik graag naar sport: voetbal of wielrennen. Paardensport zenden ze weinig uit. Ik kijk ook graag naar muziekprogramma’s zoals met André Rieu. Muziek kan veel goed doen, muziek maakt emotie los. Ik kijk ook graag naar Dr. Pol, die man legt het zo goed uit. Op de goede manier: rechttoe rechtaan.

Naar welke muziek luister je?

Ik heb de radio aanstaan op Radio Valencia, dat is een lokale zender met voornamelijk Nederlandstalige muziek. Ik hou van John Denver, BZN vind ik ook mooie muziek. En Guus Meeuwis natuurlijk!

Wat is het mooiste plekje op/rondom jouw bedrijf?

Onder mijn afdak, daar zit ik op mijn gemak, uit de zon, uit de wind. Daar zit ik dan mijn bedrijf en mijn zonden te overwegen, haha.

Wat is de mooiste plek in Nederland?

Hier heb je een ven, dat heet de Goudberg, dat is echt prachtig. Puur natuur, het zit vaak vol met waterlelies, eenden en daar schijnt altijd de zon. Daar kun je mooi wandelen of fietsen.

Favoriete drankje?

Gewoon een lekker koud pilsje.

Wat is het meest dierbare dat in jouw huis staat?

Toen ik 65 jaar werd heb ik van mijn kinderen een uitvergrote trouwfoto van mij en mijn vrouw gekregen en die is opgebouwd uit allemaal kleine fotootjes van vrienden en familie. Die hangt in de kamer en als ik daarnaar kijk dan denk ik: het is goed geweest. We hebben een hele mooie tijd gehad samen ook al was het maar kort. We waren 19 jaar getrouwd toen ze overleed.

Wat kook/eet je graag?

Ik kan water nog aan laten branden, haha. Ik ben geen kok. Ik kan wel wat hoor, maar niet veel. Ik kan best een stamppotje maken. Ik laat een keer per week voor vijf dagen een bakje eten komen van een cateraar, dan hoef ik het allemaal alleen maar op te warmen en het is nog hartstikke lekker ook. In het weekend stop ik iets in de airfryer. 

Wat zoek jij in een partner?

Ik zoek een lieve vrouw waar ik lief en leed mee kan delen. Ik deel graag mijn vreugde. ’s Avonds alleen binnen zitten, vind ik niks aan. Ik doe het al lang, ik heb geen keus, maar ik zou graag met iemand samen zijn. Ook voor gezelschap, een stukje fietsen, samen op een terrasje, elkaar beetje levendig houden.

Wat is voor jou belangrijk in een relatie?

Dat we allebei onze eigen waarde kunnen houden en toch ongedwongen bij elkaar kunnen zijn. Dat je elkaar geen verplichtingen oplegt, dat het vanzelfsprekend gaat. Als ik iedere keer moet denken: dat mag wel, dat mag niet, of steeds gecorrigeerd wordt, daar word ik niet vrolijk van.

Hoe zag jouw liefdesleven er tot nu toe uit?

Ik ben 19 jaar getrouwd geweest met Heléne, zij is in 2000 gestorven. Daarna heb ik nog wel een paar relaties gehad, drie keer. De eerste keer drie jaar en toen een knipperlicht van drie jaar en toen nog een jaar.

Hoe ziet de ideale dag met jouw geliefde eruit?

Als ik wakker word, ga ik eerst naar de stal. Daarna haal ik verse broodjes bij de bakker en dan gaan we samen ontbijten. Gekookt eitje. En dan samen erop uit. Stukje fietsen, terrasje pakken, hapje eten en ’s avonds gezellig met z’n tweetjes thuis. Meer hoeft het van mij niet te zijn, dan zou ik al gelukkig zijn.

Verwacht je dat je partner ook meewerkt op de boerderij?

Hoeft niet, maar ik hoop wel dat ze interesse heeft in wat ik doe. Ik zou het wel leuk vinden als ze een paar werkschoenen had, haha!

Wat staat er bovenaan op jouw bucketlist?

Ik heb nog wel wat landen op mijn lijstje staan die ik graag wil bezoeken. Dat zijn dan agrarische landen zoals Roemenië, Duitsland, misschien een keer naar Denemarken. In Roemenië zit een zoon van een kameraad van mij. Hij is boer en zou ik wel willen bezoeken. Dan kun je ook van de natuur genieten. Met een van mijn exen ben ik wel naar Tenerife geweest, maar daar maak je mij niet zo blij mee. Verder heb ik nog niet veel landen bezocht.

Wie inspireert jou?

Ik kom met veel mensen in contact, ben altijd nieuwsgierig hoe andere mensen het doen. Ik ben er nooit jaloers op hoor, maar ik leer graag van anderen.

Wie woont er nog meer op de boerderij?

Mijn hond is helaas vorig jaar doodgegaan. Ik hoef niet per se een nieuwe hond, maar als er een vrouw komt met een hond is dat welkom. Nu ik geen hond heb, is dat ook wel makkelijk. Ik heb er geen omkijken naar en hoef er geen rekening mee te houden.

Wat vind je het leukste om te doen op het bedrijf?

Een paard helpen bij de bevalling. Wij fokken tussen de 12 en 15 veulens van onszelf en dan nog eens een stuk of 15 van anderen. De veulens die dit jaar zijn geboren, leven allemaal nog. Het is prachtig om te zien hoe ze groeien.

Wat vind je het minst leuk om te doen op het bedrijf?

Als er een verstopping is bij de riolering.

Favoriet moment van de dag?

Als het werk klaar is en ik onder mijn afdakje kan zitten met een biertje.

Maak deze zin af: als boer ben ik blij als…

…alles en iedereen gezond is.

Waarom heb jij het mooiste beroep van de wereld?

Ik weet niet of ik het mooiste beroep heb… Ik doe het graag, maar ben min of meer gedwongen deze kant opgegaan. Ik was van oudsher varkensfokker, maar daar moest ik mee stoppen vanwege een allergie.

Als je een dag kon wisselen van werk, welk beroep zou je kiezen?

Als ik het zou kunnen, zou ik toch graag weer eens in een kraamstal op een varkensfokkerij willen werken. Als je die bedrijven tegenwoordig ziet, zo professioneel, dat is fantastisch om te zien.

Je mooiste vakantie ooit was naar…

In 1991 zijn we met de volksdansgroep naar Polen geweest, dat was prachtig. We zijn door Oost-Duitsland gereden, dat was toen oud en armoedig. Een jaar of vier geleden ben ik terug die kant op geweest en als je ziet hoe dat is veranderd… Dat is echt fantastisch om te zien!

Wat zou je doen met 1 miljoen?

Ik denk dat ik het aan mijn kinderen zou geven!

Fantaseer eens. Over 10 jaar….

Heb ik een gezellige dame hier binnen zitten en delen we lief en leed en genieten we van het leven. Ik hoop het bedrijf dan over te hebben gegeven aan de kinderen.

Fotogalerij

Hans
Hans
Hans
Hans
Hans