Rob

Provincie
Gelderland
Soort boerderij
Fruitteeltbedrijf
Geboortedatum
Seizoen
Seizoen 2021-2022
Rob
Rob
"Ik zoek de versterking, de steun in de dingen die je doet. En dat natuurlijk over en weer."

Over Rob

Rob

Uit wat voor soort gezin kom je?

Ik heb een zus en drie broers, ik ben de jongste. Mijn hoogbejaarde ouders zijn gelukkig nog in goede gezondheid en wonen in een appartement in een dorp verderop. Ik heb sinds 1991 het familiebedrijf over kunnen nemen van mijn ouders. Mijn zus en broers hadden die interesse niet.

Wat voor gezin heb je?

Ik heb een dochter van 12 uit een eerder huwelijk. Liza is ieder weekend bij mij. Ze gaat nu net naar de middelbare school.

Hoe ziet jouw avond eruit na een dag hard werken?

Dan ga ik graag gitaar spelen. Ik speel mijn eigen liedjes en ook weleens een cover, een beetje kampvuurmuziek. Ik word weleens de wandelende jukebox genoemd, ik kan eigenlijk heel breed nummers spelen. En ik ga altijd in de avond even bij de paarden en de veulens kijken. Het is de fokkerij, dus werk, maar ik kan er ook echt van genieten. En ik wandel graag in de natuur. Dat geeft ontspanning.

Kun je jouw werk makkelijk loslaten?

Ik kan het wel loslaten, maar dan moet ik wel het gevoel hebben dat ik het los kán laten. Ik moet wel heel wat organiseren en voorbereiden en dan kan het. Ik ben best een control freak.

Heb je hobby’s?

Ik maak graag muziek, ik heb ook een cd uitgebracht met The best of. Ik schrijf en componeer mijn eigen nummers. Vroeger heb ik in een Rock ’n Roll band gespeeld als zanger/bassist/contrabassist. We hebben toen zelfs een LP gemaakt en we hadden een platenmanager. We speelden door het hele land en toerden met een busje. Een soort jongensdroom die uitkwam. We speelden veel op dansscholen, live Rock ’n Roll muziek bij dansavonden. Na zes jaar ben ik ermee gestopt, want ik voelde me een beetje beperkt in de Rock ’n Roll muziek. Toen ben ik voor mezelf begonnen in de popmuziek. Het bedrijf werd ook steeds drukker en het is bij een hobby gebleven. Maar ik maak nog steeds muziek en neem mijn eigen nummers op.

Wat is je favoriete tv-programma/serie/film?

Het is flauw om te zeggen, maar ik geniet altijd van Boer zoekt vrouw. Ik kan ook genieten van Joris Linssen, ik vind hem echt geweldig. Joris’ Showroom vond ik ontzettend goed. Hij maakt echte tv, met echte mensen. Aan het eind van het jaar kijk ik ook altijd uit naar Joris’ Kerstboom. Daar ga ik echt voor zitten en de tranen rollen over mijn wangen. Dat pure, prachtig.

Naar welke muziek luister je?

John Mayer vind ik heel mooi, dat is een beetje mijn stijl. Bløf vind ik heel goed. Of Coldplay, prachtig!

Wat is het mooiste plekje op/rondom jouw bedrijf?

Voor het hek van de linker wei bij de paarden. Daar ga ik dan op zondagochtend staan, dan hang ik over dat hek heen. Dan is het rustig op het bedrijf, de veulens lopen dan in de wei en dan geniet ik.

Wat is de mooiste plek in Nederland?

Ik heb iets met Drenthe. In die provincie zit een soort natuurlijke rust. De natuur, de rust, de nuchterheid van de mensen… Ik ga er met Liza soms een dagje heen, of alleen. Dan ga ik naar de paarden kijken die ik heb verkocht.

Favoriete drankje?

Ik ben niet zo’n drinker. Maar in de winter een glaasje rode wijn, Merlot uit Chili of Argentinië, vind ik wel heerlijk.

Wat is het meest dierbare dat in jouw huis staat?

Foto’s van Liza en mijn gitaar. Als er iets is, zou ik die allebei meenemen.

Kun je goed koken? Wat kook/eet je graag?

Ik kan alles maken, maar het is niet mijn hobby. In het weekend kook ik altijd voor mijn dochter. Al het standaard kan ik prima maken: aardappelen, vlees, groente, pasta. Doordeweeks, voor mezelf, is het moeilijker. Ik probeer altijd gezond te eten, hou ook erg van soep, bijvoorbeeld kippensoep. En pasta met salade. Of een wrap, vind ik ook heel lekker.

Wat zoek jij in een partner?

Om mijn dingen samen te delen. Alles wat je meemaakt en doet samen delen. Samen plannen maken. Ik maak nu zelf mijn eigen keuzes en ik mis het dat ik met iemand kan overleggen. Iemand hoeft me niet te verzorgen, dan kan ik wel zelf. Ik wil graag iemand die tegenwicht kan geven, iemand die me in balans houdt.

Wat is voor jou belangrijk in een relatie?

1+1=3. Iemand met wie je je passies kunt delen, elkaar kunt stimuleren maar ook je eigen ruimte kunt laten. Ik zoek de versterking, de steun in de dingen die je doet. En dat natuurlijk over en weer. Dat mis ik nu.

Hoe zag jouw liefdesleven er tot nu toe uit?

Ik ben twee keer getrouwd geweest, uit mijn tweede huwelijk heb ik dochter Liza. Na dat huwelijk heb ik nog wel wat losse relaties gehad, maar de ware ben ik niet tegengekomen.

Hoe ziet de ideale dag met jouw geliefde eruit?

Ik vind het fijn om bij een dagje weg een doel te hebben. Of om werk en vrije tijd te combineren, zodat je een dubbel doel hebt. Ergens in het land naar een van de paarden kijken die ik heb gefokt, daarna op een terras iets eten en drinken.

Verwacht je dat je partner ook meewerkt op de boerderij?

Ze hoeft echt niet mee te werken, maar wel steun geven in goede en in slechte tijden.

Wat staat er bovenaan op jouw bucketlist?

Ik had altijd in mijn hoofd dat ik twee prominenten wilde ontmoeten. Een ervan is inmiddels gebeurd, dat is Yvon Jaspers. Zonder haar en zonder haar programma’s zou de agrarische sector het nog zwaarder hebben. En de tweede is Koningin Maxima, zij staat symbool voor het land waarin ze nu leeft. Ik heb bewondering voor haar, hoe ze het doet, hoe ze beweegt ondanks het keurslijf waarin ze zit. Zo knap. Daar mogen we dankbaar en trots op zijn in Nederland.

Wie inspireert jou?

Ik heb enorme bewondering voor Tamar Valkenier. Zij heeft zes jaar geleden haar baan als recherchepsycholoog opgegeven en is sindsdien op reis. Ze leeft van wat de natuur haar geeft. Momenteel loopt ze met haar kameel Einstein door Nederland. Ik ben naar haar toegegaan toen ze in Brabant was, heb haar toen ontmoet en ze heeft het boek dat ik van haar heb gesigneerd en er iets moois in geschreven. “Je moet kunnen loslaten”, zegt ze altijd. Misschien is dat hetgene wat me zo trekt? Later heb ik ook een nummer geschreven over de band tussen haar en haar kameel. Zij geeft zoveel energie, mooi hoor.

Wie woont er nog meer op de boerderij?

Ik heb altijd honden gehad, maar sinds de laatste is overleden is, nu zo’n vier jaar geleden, heb ik geen hond meer. Ik ben echt een hondenmens en mocht ik slagen in de liefde en we wellicht samen iets moois opbouwen zou daar wat mij betreft zeker een hond bij horen.

Wat vind je het leukste om te doen op het bedrijf?

Ik vind het heel fijn om in de winter te snoeien op een mooie winterdag. En soms schiet me dan een deuntje te binnen en zet ik dat op mijn dictafoon. Ik ben dan één met de natuur en dan voel ik me wel in mijn element. Het is een hele klus hoor, dat doe ik bijna de hele winter. Ik noem dat aarden, je aardt dan. Mensen in de stad hebben dan niet, die komen dat hier halen.

Wat vind je het minst leuk om te doen op het bedrijf?

Het papierwerk. Dat is het kind van de rekening. Natuurlijk moet het gebeuren, maar daar ligt niet mijn hart.

Favoriet moment van de dag?

Ik was altijd een avondmens, maar ik kan nu genieten van de ochtenden. De vibe, de lucht, dat is eigenlijk het mooiste moment van de dag.

Maak deze zin af: als boer ben ik blij als…

Mijn kersen me tegemoet glanzen in de boomgaard en de veulens dartelen in de wei.

Waarom heb jij het mooiste beroep van de wereld?

Ik ben een natuurliefhebber en als je dat bent, ben je onderdeel van de natuur. Ik werk samen met de natuur en daar heb ik mijn beroep van gemaakt. Als je dat samen kan doen, heb je het mooiste beroep. Maar helaas kan de natuur ook wreed zijn. Ik heb weleens een oogst verloren aan een verwoestende hagelbui.

Als je een dag kon wisselen van werk, welk beroep zou je kiezen?

Ik had heel graag boswachter willen worden, een natuurgebied beheren. Eén zijn met de natuur.

Je mooiste vakantie ooit was naar…

Mijn quality time met Liza is dat we twee keer per jaar naar de Efteling gaan. Dan overnachten we daar 1 of 2 nachten en gaan naar het park. Ik kan nooit lange tijd weg dus dat is onze vakantie. Mijn favoriete attractie is Droomvlucht, van Liza is het De Vliegende Hollander, daar durf ik inmiddels ook in, haha. En wat ook een mooie reis was, was twee jaar geleden een voetreis door Kenia. Geweldig. We hebben 100 kilometer door Kenia gelopen, elke avond tentje opgebouwd en geslapen in de natuur. Dit was de reis die ik al 20 jaar wilde maken en twee jaar geleden heb ik het gedaan. Onvergetelijk. Een groep van 23 mensen uit Nederlanders en Duitsers, we liepen samen met 23 Maasai. Het was bedoeld om kennis uit te wisselen tijdens de wandeling. Over het leven, de planeet en het klimaat. Ik heb daar echte vriendschappen aan overgehouden.

Wat zou je doen met 1 miljoen?

Aan mijn dochter geven, op de bank zetten voor haar voor later. Dan hoeft ze nooit in geldzorgen te zitten.

Fantaseer eens. Over 10 jaar….

Ik hoop dan nog hier op de boerderij te wonen. Dat ik nog meer voor kwaliteit ga, niet per se kwantiteit. Dus niet groter, waardoor ik ook voldoende tijd overhoudt voor Liza, mijn partner en de passies die ik heb. Mijn doelstelling is ook om bijna alle kersen die ik teel rechtstreeks aan de consument te verkopen, dat geeft de beste beleving en het mooiste resultaat. Of ik nog kinderen wil, hangt helemaal af van mijn partner, dat sluit ik niet uit.

Fotogalerij

Rob
Rob
Rob
Rob
Rob