Wat is er lekkerder dan een grote kom soep als je aan het snotteren bent? In het kookboek van Onze boerderij deelt Yvon Jaspers een heerlijk recept: kippensoep met citroen. Yvon: 'Kippensoep is voor mij het grootste troosteten dat er is; bij klein en groot leed'
Bereidingstijd
Ongeveer 30 minuten
'Ik heb nog nooit een kleine pan kippensoep gemaakt, maar altijd voor een weeshuis'
Ingrediƫnten voor vier personen
- 2 el olie
- 2 kippenbouten, vel verwijderd
- 1 ui
- 2 wortels
- 2 stengels bleekselderij
- 1 liter groentebouillon of kippenbouillon
- 1 (biologische) citroen
- zout en versgemalen peper
Ook nodig:
- soeppan
- rasp
Recept voor kippensoep met citroen
Verhit de olie in een soeppan. Bak in ongeveer acht minuten de kip op hoog vuur aan beide kanten bruin. Snipper intussen de ui en snijd de wortels in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes en houd het groen apart om straks de soep te versieren.
Neem de kip uit de pan en leg op een bord. Bak in dezelfde olie de ui, bleekselderij en wortel in ongeveer vijf minuten al omscheppend tot ze iets gekleurd zijn.
Doe de kip weer in de pan bij de groenten en voeg de bouillon toe. Snijd de citroen doormidden en snijd van van elke helft twee dunne plakjes. Houd ze apart voor straks. Rasp de schil van de rest van de citroen en doe bij de soep. Pers de vrucht uit.
'Kippensoep is voor mij het grootste troosteten dat er is; bij klein en groot leed'
Kook de soep op laag vuur tien tot vijftien minuten of tot de kip gaar is. Neem de kip uit de pan en haal het vlees van het bot. Doe het kippenvlees weer terug in de pan en breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
Verdeel de soep over vier komen en versier met de plakjes citroen en het bleekselderijblad.
Dit recept komt uit het kookboek van Onze boerderij.