Steffi

Provincie
Noord-Brabant
Soort boerderij
Hengstenhouderij
Geboortedatum
Seizoen
Seizoen 2018
Boerin Steffi seizoen 2018
Steffi
"Ik hou van grote mannen. Echt kerels. Type Herman den Blijker maar dan jonger en ietsjes dunner :-). Ze hoeven zeker niet broodmager te zijn."

Over Steffi

Boerin Steffi seizoen 2018

Wat zoek je in je toekomstige partner?

Een maatje. Iemand waar je je verhaal aan kwijt kan, waar je 's avonds tegenaan kan liggen op de bank, maar vooral iemand waar je veel plezier mee kan hebben. Het liefst iemand die ook een weerwoord heeft.

Wat krijgt je partner als hij een relatie met jou begint?

Ik ben zorgzaam en betrouwbaar. Ik denk dat ik een jongen een heel plezierig leven kan bieden. Lol maken. Ik ben wel iemand waar je je hart bij kan luchten. Werk is belangrijk, maar als ik iemand die me dierbaar is kan helpen, gaat alles aan de kant.

Hoe zag je liefdesleven er tot nu toe uit?

Toen ik nog op school zat, toen ik een jaar of 18 was, heb ik drie jaar een relatie gehad. Hij werkte al, ik zat nog op school. Hij wilde samenwonen, maar dat ging mij te vlug. Dat voelde verstikkend. We hebben nog steeds contact. Ik heb weleens tegen hem gezegd dat ik hem misschien te vroeg ben tegengekomen. Inmiddels woont hij samen. Ik heb ook nog kort een relatie gehad met iemand uit de paardenwereld. Een knappe kerel, maar voor mij te rustig.

Verwacht je van je partner ook dat hij meewerkt op de boerderij?

Dat zou leuk zijn, maar het hoeft absoluut niet. Het is voor mij genoeg als iemand begrip heeft voor wat ik doe.

Zoek je een partner die op jou lijkt?

Nee. Als 'ie maar humor heeft en een man met ballen. Ik heb ook mijn menig klaar, ik vind het fijn als hij dat ook heeft. Maar het mag natuurlijk ook weleens botsen, dan krijg je niet zo snel een sleur want daar heb ik een hekel aan.

Hoe ziet je ideale dag met je partner eruit?

Ideaal zou zijn op vakantie want dan hoef ik niet te werken. Thuis moet ik sowieso altijd werken. Op vakantie heb ik gewoon alle tijd en energie om samen er op uit te gaan. Een dagje weg vind ik ook leuk, maakt niet zoveel uit waar naartoe. Ik hoef dan niet per se iets te doen. Lekker naar een strandtent met de benen omhoog is ook leuk.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Als ik het helemaal mocht kiezen zeg ik IJsland. Ik hou van de natuur, niet op een oudbollige manier. Het lijkt me ontzettend mooi daar. Ik ben een buitenmens.

Hoe sta je in dit programma?

Ik hoop natuurlijk dat ik er iemand aan over hou. Dat lijkt me het mooiste. Dat dat dan aan de hand van zo'n mega avontuur is, maakt het dan extra speciaal.

Uit wat voor soort gezin kom je?

Een boerengezin. Mijn vader komt oorspronkelijk ook van de boerderij, mijn moeder niet. Ik ben de oudste van drie kinderen, mijn zus is 2 jaar jonger en mijn broer 8 jaar.

Lievelingsliedje:

Ik hou van heel veel muziek. Ik luister altijd overal naar de radio. Ik wissel de hele dag van zender. Ik begin met Edwin Evers, dan de rest van de dag Radio 10 of Radio 2 en ik eindig weer met 538 Coen en Sander. Ik luister echt alles door elkaar. Van oud tot nieuw tot stampmuziek. Nederlands ook. Ik heb niet echt één stijl, dat hangt van mijn bui af.

Mooiste film?

Black beauty van vroeger. Die heb ik echt gezien totdat het lint in de videoband het niet meer deed. Ik wist precies wanneer de zielige stukjes kwamen en die spoelde ik dan door. Haha.

Favoriete tv-programma’s?

Expeditie Robinson kijk ik altijd, Over mijn lijk kijk ik altijd en Boer zoekt Vrouw natuurlijk. Jinek vind ik ook leuk, dat kijk ik in de herhaling want ik vind het eigenlijk te laat. Dat is ook met Humberto Tan, dat is ook te laat.

Welke bekende Nederlander vind je knap?

Ik hou van grote mannen. Echt kerels. Type Herman den Blijker maar dan jonger en ietsjes dunner :-). Ze hoeven zeker niet broodmager te zijn. Daniël Boissevain vind ik knap. Meestal zijn het mannen met donkerblond of zwart haar.

Je mooiste vakantie ooit was naar...

Amerika, Californie. Daar was ik voor de paarden. De eerste keer dat ik daar was, was het mooiste. Met mijn vader en twee vrienden van hem. Een vriend van mijn vader woont daar en heeft daar een ranch. De tweede keer was ik alleen. Afgelopen jaar ben ik nog naar Texas geweest, met een vriendin. We waren daar voor een paardencursus. Ik heb wel wat met Amerika. Ik zeg weleens gekscherend dat ik daar ooit ga wonen. Het is er zo groot. Gigantische weilanden voor de paarden. In Texas ook, net alsof je in de film zit. Maar Californie vind ik mooier dan Texas. Afwisselender. Bergen, woestijn, druiven, mais.

Kun je je werk makkelijk loslaten op vakantie?

Op wintersport wel, anders niet. Als ik ga skiën heb ik genoeg afleiding. In Amerika ben ik er ook niet mee bezig omdat ik dan in een andere tijdzone ben. Maar als ik naar Texel ofzo ben, bemoei ik me wel nog met het bedrijf. Ik kan dan gewoon op mijn telefoon de camera's in de boxen in de gaten houden als er merries een veulentje krijgen. En dat doe ik dan ook.

Kijk je series?

Homeland is wel echt mijn favoriet. Ik zit te wachten tot de volgende uitkomt op Netflix. Echt rete spannend! Dan heb ik er een gekeken en dan is het laat, maar wil ik toch de volgende nog even zien. Ik had er eigenlijk nooit aan moeten beginnen!!

Wat is de mooiste plek in Nederland?

Ik denk toch wel Texel. Ik ben daar twee jaar terug een weekend geweest. Daar was een veulen geboren van een hengst van ons. Ik ben toen gaan kijken en heb er meteen een vakantietje van gemaakt met vriendinnen. Ik zette een stap op het eiland en werd helemaal rustig. Ik denk omdat ik wist dat ik er niet vanaf kon. De paarden brengen me eigenlijk overal.

Amsterdam is voor mij...

Leuk voor een avond. Ik ben er pas nog geweest, dat was heel leuk, maar ik ben de drukte snel moe. Die tram enzo, da's niks voor mij. Parkeren is ook al zo'n ramp. We moesten hartstikke ver parkeren, dat ben ik allemaal niet gewend. Ik kom ook weleens in Zigge Dome. Laatste keer was bij het winterconcert van Guus Meeuwis. Ik zeg altijd dat ik de zus van Guus ben, dat geloven mensen nog ook. haha. De sfeer daar is zo gezellig. Ik hou wel van een feestje!

Kun je goed koken?

Redelijk. Het liefst barbecue ik. En anders Thais, Mexicaans, pasta. Ik ben niet zo van de aardappelen. Ik kook gemiddeld 1x in de week, verder kookt mijn moeder.

Favoriete drankje?

Ik drink het meest cola light.

Wat zijn je eetrituelen?

Ik associeer gezelligheid vaak met eten en drinken. Maar verder geen rituelen. Ik ben het liefst niet alleen!

Wat is je sterkste punt in het huishouden?

Ik woon nog bij mijn ouders, ik hoef niet zoveel te doen. Het is hier voor mij een hotel...

Wat is het mooiste dat je ooit hebt gekocht?

Hennessy, onze hengst. Die was een dag oud toen we 'm kochten.

Wat zou je doen met één miljoen?

Meteen een nieuwe stal erbij bouwen en mijn broer en zus een deel geven.

Ben je in staat te genieten van wat je hebt bereikt?

Ja. Als ik bijvoorbeeld Hennessy zie met zijn ruiter, dan denk ik: dat hebben we toch maar mooi gedaan. Ik heb nog genoeg dromen, maar ik had 5 jaar geleden niet kunnen dromen dat we nu al zover waren.

Welke bewoners treffen we nog meer aan op je boerderij:

Mijn ouders, mijn broer, 3 honden en 60/70 paarden. Mijn zus woont samen, die is de deur uit.

Mooiste plek op je bedrijf?

Ik vind de loopstal het mooiste als er merries met veulens staan. Die kijken dan door de tralies, dat vind ik mooi. Ik ga daar vaak zitten, bijvoorbeeld om even te bellen. Ik zit ook veel in het laboratorium waar ik sperma verwerk en de administratie doe. Niet per se een hele mooie plek, maar wel lekker rustig.

Ben je vaak op die plek?

Ja, zeker dagelijks.

Leukste klus?

Het allermooiste is de geboorte van een veulen begeleiden, dat blijft mooi. Maar heel leuk vind ik ook sperma afnemen. Daar krijg ik adrenaline van.

Vervelendste klus?

Stal uitmesten. Wij hebben gelukkig een potstal waardoor we dagelijks stro bijdoen en het maar een keer per week helemaal leeg hoeven maken. Door de potstal ligt er altijd een warme bodem in de stal waardoor ze geen beschadigingen aan hun benen krijgen.

Favoriet moment van de dag?

De ochtend als de paarden naar buiten kunnen. Mooi om te zien als ze met een hele club naar buiten sjeezen. Vooral als de zon schijnt en het gras is groen, prachtig. Dat went nooit en blijft mooi. De paarden gaan elke dag naar buiten. Het weer bepaalt hoe lang ze buiten zijn. Soms een uurtje, soms de hele dag.

Als boer ben ik blij als...

een veulen gezond ter wereld komt. De geboorte van een veulen is altijd spannend. En als het dan goed gaat, is de missie weer geslaagd.

Wat maakt boer zijn voor jou tot het mooiste beroep van de wereld?

Dat je veel buiten bent en tussen de dieren. Ik heb echt van mijn hobby mijn beroep gemaakt. 

Wat was je geworden als je geen boer zou zijn?

Als ik slim genoeg was geweest, was ik dierenarts geworden. En anders verpleegkundige. Ik heb een opleiding gedaan tot verpleegkundige, daar heb ik ook tijdelijk in gewerkt, maar toch gekozen voor mijn passie: de paarden. Als ik verpleegkundige was gebleven, was ik het liefste doorgegroeid tot ambulanceverpleegkundige. 

Fotogalerij

Roel en Steffi
Steffi en Roel in Bern
steffi en mannen
steffi met paard
steffi en yvon in het bos
Steffi op schommel
Jonge Steffi
Steffi op paard