Boerin Claudia

Soort boerderij
Biologisch melkveebedrijf in Frankrijk
Geboortedatum
Aantal brieven
89
Claudia Frankrijk
Boerin Claudia
"Ik zoek een 'ami pour la vie' waar ik lief en leed mee kan delen"

Over Boerin Claudia

Claudia Frankrijk

Welke bewoners treffen we nog meer op je boerderij?

Behalve koeien en wat kalfjes zijn er 2 katten en een hond, Charlie, die altijd met me mee gaat naar de boerderij. Verder heb ik nog een paar kippen.

Hoe ziet jouw avond eruit na een dag hard werken?

Gedurende de week ben ik meestal alleen en dan spreek ik soms af met vrienden thuis om even bij te kletsen. In het weekend zijn de kinderen (twee dochters van 25 en 20 jaar oud) er meestal en maken we er iets gezelligs van.

Kun jij je werk makkelijk loslaten?

Voor een dagje weg kan ik het werk prima loslaten. Voor een paar dagen of vakantie vergt het iets meer organisatie om alles goed achter te laten en over te dragen. Ik ben altijd bereikbaar dus denk dan maar: geen bericht is goed bericht!

Mooiste plek op je bedrijf en waarom?

Om tussen de koeien in de wei te staan en te observeren en zien dat ze happy zijn!

Leukste klus?

Om de koeien ‘s ochtends na het melken naar een nieuwe wei mee te nemen en dat ze al huppelend de wei in gaan.

Vervelendste klus?

De aanpassing van weer nieuwe biologische regels en alle administratie die daarbij komt kijken.

Favoriete moment van de dag?

Na het ochtend melken thuiskomen en buiten op de schommelbank rustig ontbijten en even me-time en van het uitzicht genieten. Het kan niet altijd maar ik probeer het wel! Of ‘s avonds als het werk gedaan is, achter het huis op het terras van de ondergaande zon en het weidse uitzicht genieten terwijl je de koeien blij in de wei ziet grazen.

Als boer ben ik blij als…

Er weer een kalf goed ter wereld is gekomen!

Waarom heb jij het mooiste beroep van de wereld?

Elke dag is anders en je bepaalt zelf hoe die eruitziet. Geen baas die dat voor jou bepaalt, haha. En je bent elke dag buiten. Het is een way of life…

Waarmee kan een partner jou helpen op de boerderij? Wil je graag dat je toekomstige partner in het bedrijf komt werken?

Het is geen must voor een partner om te helpen of mee te werken maar om bijvoorbeeld mee te denken en te ondersteunen zou wel fijn zijn. Staat hij te trappelen om te helpen dan kunnen we beginnen met samen melken.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots dat ik de boerderij, nu Matthieu er niet meer is, helemaal alleen run. Die verantwoordelijkheid voel je wel… En ik ben super blij met een hulp die vaak de zware klussen doet.

Welke lekkernij mis je uit Nederland?

Appelstroop, pannenkoekstroop en ontbijtkoek!

Wat voor band heb je nog met Nederland?

Familie en vrienden.

Waar in Frankrijk zou je een date mee naar toe nemen?

Er is hier veel te zien in de omgeving en zou in overleg bijvoorbeeld naar de kust kunnen gaan. Je kan hier op warme dagen nog steeds rustige strandjes vinden zonder dat het overvol is!

Uit wat voor gezin kom je?

Een Nederlands gezin, mijn ouders en een oudere zus. Mijn eigen gezin had ik met Matthieu, met wie ik 27 jaar getrouwd ben geweest. Samen kregen we 2 dochters, van nu 25 en 20 jaar. Helaas is Matthieu in 2020 in de eerste lockdown aan de gevolgen van kanker overleden.

Heb je hobby’s?

Ik vind het leuk om naar brocante winkeltjes te gaan en dan in combinatie met een lunch ergens. Verder houd ik van wandelen (met Charlie) de natuur in en yoga. Ik ben altijd wel bezig en zit niet veel stil.

Hoe lang ben je?

1.69 m.

Favoriete tv-programma’s?

Eigenlijk heb ik niet echt een favoriet programma, behalve Boer zoekt vrouw. Haha! Maar als m’n dochters er zijn, kijken we samen een film of serie.

Favoriete vakantieland en waarom?

Ik heb niet echt een favoriet vakantieland. Heb al veel van de wereld gezien en dat spreekt mij aan om de cultuur en gewoontes te ontdekken en de locals te ontmoeten.

Favoriete drankje?

Elke avond een glaasje rode wijn bij het eten, daar kan ik echt van genieten! En pommeau is ook een favoriet!

Wat voor gerecht zou je wel eens voor je partner willen maken?

Eerst is de vraag welk gerecht hij lekker zou vinden… Ik houd van rijst, pasta of visgerechten. Maar ik zou ook een Normandisch gerecht met bijvoorbeeld kip kunnen maken of een taart.

Wat is je sterkste punt in het huishouden?

Ik heb er geen hekel aan en houd ervan dat in ieder geval de keuken en wc schoon zijn. In een groot huis is er is altijd wel wat te poetsen!

Wat zou je doen met één miljoen?

Een verbouwing van het huis en een mooie reis maken. Én een feest geven voor familie en vrienden!

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?

Ik zou graag nog eens terug gaan naar Nieuw Zeeland om een track te lopen. Ik ben daar geweest tijdens een wereldreis met Matthieu. Ik ben nieuwsgierig om te zien wat er na 30 jaar is veranderd.

Wat vind je mooi aan de Nederlandse man?

Het is dezelfde cultuur en je spreekt dezelfde taal en je hebt dezelfde humor. Misschien zijn ze ook iets moderner.

Wat zoek je in je toekomstige partner?

Ik zoek een ami pour la vie waar ik lief en leed mee kan delen! Hij hoeft niet per se mee te werken op de boerderij al zal het wel leuk zijn :) En ik hoop dat hij van dieren en kinderen houdt.

Wat is voor jou belangrijk in een relatie?

Dat je samen een team vormt en elkaar steunt, aanvult en lol hebt! En eerlijk naar elkaar zijn. Elkaar kunnen vertrouwen en bij wie je je veilig kunt voelen.

Hoe zag jouw liefdesleven er tot nu toe uit?

Ik heb een paar relaties gehad voordat ik Matthieu leerde kennen. En nu bijna 3 jaar “alleen” en dat voelt soms ook alleen… Bijvoorbeeld alleen naar een feestje gaan en ook weer alleen thuiskomen.

Fantaseer eens. Over 10 jaar...

Dat ik met een partner samen van het leven aan het genieten ben hier in Frankrijk of wie weet waar..! En de boerderij over is gegaan op de kinderen.

Wil je nog iets zeggen tegen alle Nederlandse heren?

Heb je zin om samen met mij op het Franse platteland een Bourgondisch leven te leiden en samen oud te worden met een glaasje pommeau in de hand? Schrijf dan een leuke brief en wie weet ontmoeten wij elkaar dan binnenkort in het echt!
 

Fotogalerij

Jeugd Frankrijk 10 jaar
Jeugd Frankrijk pasfotos
Jeugd Frankrijk bier
Jeugd Frankrijk Portret
Jeugd Frankrijk skieen
Jeugd Frankrijk skieen
Jeugd Frankrijk portret