Interview met Jurjen

1 november 2012

Afgelopen zondag heeft Willem de knoop doorgehakt en voor Klaas gekozen. Jurjen verliet de boerderij, waarna fans van Boer zoekt Vrouw vragen aan hem konden stellen. Wij legden een selectie aan hem voor, zijn antwoorden lees je hieronder.

Willem Jurjen

Wieke uit Utrecht

Toen je hoorde dat Willem niet voor jou koos, reageerde je heel nuchter. Hoe kijk je er nu op terug?

Nog steeds heel nuchter. Ondanks alle geluiden nu dat ík het had moeten zijn, vind ik zelf nog steeds dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. Willem heeft gedaan wat zijn hart hem ingaf en nu op tv zag ik dat Klaas ook sterk voor hem voelde. Het is goed zoals het is.

Marion uit Amstelveen

Ik durf zelf ook niet te duiken en vond het daarom erg bijzonder dat jij je over je angst heen gezet hebt. Ik ben heel benieuwd hoe, misschien lukt mij dat ook ooit eens.

Veel mensen zullen hebben begrepen dat duiken voor mij is wat de Eiffeltoren beklimmen is voor iemand met hoogtevrees. Wat ik heb gedaan is elke keer weer mijn rust terugvinden, door me volledig te concentreren op diep adem halen en dan weer een stapje proberen te zetten. En er was een heel goede en geduldige instructeur. Zo is het gelukt, maar mijn hobby is het bepaald nog niet geworden. Geen duikvakantie voor mij! Maar stel dat ik een partner tref voor wie duiken zijn lust en zijn leven is, dan kan ik me wel voorstellen dat ik het nog eens zou proberen. Nu weet ik dat het mogelijk is om die angst te overwinnen.

Peter uit Malden

Je bent niet uitgekozen, maar je hebt in de voorgaande rondes veel mannen ontmoet. Heb je daar niet even gedacht: die is misschien ook wel leuk?

Nee, op dat moment zeker niet, omdat ik voor Willem kwam. Je kijkt dan anders naar de mensen om je heen. Als ik er nu zo met terugwerkende kracht aan denk, dan weet ik het niet helemaal zeker. We zullen zien!

Gert-Wessel uit Dronten

Wat was jouw hoogtepunt van de logeerweek?

Er waren ontzettend veel prettige momenten die week, we hadden het gewoon heel goed met elkaar. Er is veel gelachen onderling. Ik had niet verwacht dat het zo ontspannen zou zijn. Dus niet één specifiek moment,  maar de sfeer was het hoogtepunt.

Nina uit Ridderkerk

Met wat voor gevoel liep je daar weg van de boerderij?

In ieder geval dat het goed was. Verder voelde ik ook wel iets van teleurstelling, want het is toch niet helemaal volgens plan gelopen. Je loopt even de leegte in, maar er zijn nu weer allemaal nieuwe mogelijkheden, dus ik heb niets om me zorgen over te maken. Ik voelde ook opluchting, omdat ik eindelijk uitsluitsel had en ik ook het gevoel had dat hij met zekerheid koos. Dat het dus niet zo was dat alleen maar toevallig het kwartje op Klaas’ kant gevallen was.  Willem heeft het goed gedaan en dan is het voor mij ook goed.

Pieter uit Hoorn

Is er inmiddels al een leuke man op jouw pad gekomen?

De ware ben ik nog niet tegengekomen. Ik heb in Griekenland wel een leuke Griekse man ontmoet, mijn leven staat dus niet stil. Maar ja, praktisch is dat niet. Ik hoop van harte iets dichter in de buurt een leuke partner te treffen!

Marja uit Roelofarendsveen

De sfeer was erg gemoedelijk bij jullie op de boerderij. Houd je contact met Klaas en Willem?

Ja, ik heb Klaas en Willem kort na mijn vertrek even gesproken en na afgelopen zondag hebben we gemaild. Er is vriendelijk contact, we ontmoeten elkaar vast wel weer eens na het einde van dit seizoen Boer zoekt Vrouw.