“Ik sta honderd procent achter mijn beslissing”

29 maart 2017 - Pagina delen op:

Kijkers van Boer zoekt Vrouw Internationaal konden vragen insturen voor Claudia, die uit zichzelf vertrok bij boer Riks in Canada. Wij leggen er een aantal aan haar voor.

Melanie: Hoe vind je het hele Boer Zoekt Vrouw Internationaal-avontuur nu je weer thuis bent?

“Ik kijk er echt met een goed gevoel op terug. Ik ben onwijs blij dat ik het avontuur ben aangegaan en dat ik dit heb mogen doen. Heb er ook totaal geen problemen mee om mezelf op tv te zien. Het is eigenlijk heel mooi dat je jezelf een keer mag zien, want nu zie je hoe anderen jou bekijken. Dit is gewoon echt hoe je bent, hoe ik ben. Mijn familie zegt ook dat ik mezelf ben. Ik kijk wel met een trots gevoel terug en krijg veel leuke reacties.”

 

Pieter: Denk je dat je gevoelens voor Riks had kunnen krijgen als hij in een andere omgeving had gewoond?

“Uiteindelijk niet. Het is heel kort dat je elkaar ziet en ontmoet. Ik denk dat we uiteindelijk qua ideeën niet overeen zouden komen met elkaar, dat zie ik nu op tv. In Canada dacht ik gewoon; dit is niet mijn manier van leven. Ik heb respect voor wat hij daar doet, maar het is mij een te eenzaam bestaan. Ik houd wel van rust en ruimte, maar dit was iets too much. Ik zou daar nooit kunnen aarden, maar ik denk uiteindelijk, als we elkaar beter hadden leren kennen in een andere omgeving, we toch te veel verschillen zouden merken.”

 

Nel: Heb je nadat je wegging bij Riks nog spijt gehad van je keuze?

“Nee, ik sta honderd procent achter mijn beslissing. Blijf bij jezelf, blijf bij je gevoel en sta gewoon achter de dingen die je doet. Dat is echt wel mijn uitgangspunt. Dat moet je gewoon te allen tijde doen, want alleen dan ben je jezelf. De keuze maken was wel lastig. Zal ik het nog een kans geven of niet? Uiteindelijk kwam toch het moment voor mij dat ik dacht; wat geef ik nog een kans? Toen dacht ik: dit is het niet voor mij, ik moet gewoon eerlijk zijn.”

 

Hennie: Leven in the middle of nowhere was het niet voor je en je hebt je hart gevolgd. Daar heb ik bewondering voor. Wat heeft het avontuur je gebracht en hoe zie je je toekomst nu?

“Het heeft een stukje zelfkennis gebracht. Ik heb net een afspraak gemaakt om een cursus te gaan volgen bij een reiki, wat ik eigenlijk al heel lang erg graag wilde. Ik heb nu gewoon die stap gezet, want je moet jezelf ook dingen gaan gunnen. Je moet verder, dat doe ik nu. Ik merk dat ik nu andere beslissingen neem doordat ik mezelf dingen meer gun. Soms zat ik nog wel eens een beetje vast, nu ben ik avontuurlijker. Minder denken, gewoon doen!”

 

Els: Sta je open voor de liefde?

“Met liefde ben ik eerlijk gezegd niet echt bezig. Na het hele avontuur kom je weer thuis en dan is dat niet iets waar je meteen weer voor gaat. Bij mij moeten er gewoon heel veel dingen kloppen. Ik ben eigenlijk ook wel gelukkig met mezelf, haha! Het zou fijn zijn als daar iemand bij past die interesses en hobby’s met je deelt maar ook zijn eigen bezigheden heeft. Ik ben op dit moment met mijn eigen groei en ontwikkeling bezig, maar een partner kan wel echt je eigen bestaan aanvullen. Als er een leuke man is, dan hoor ik het natuurlijk graag! En wie weet wat de Boer zoekt Vrouw Afterparty op 13 mei me nog oplevert...”

Lees meer