“Ik voelde wel een klein beetje spijt”

13 april 2017 - Pagina delen op:

Vlak voor het laatste keuzemoment van Olke besloot Alberdien zelf de boerderij in Texas te verlaten. Kijkers van Boer zoekt Vrouw Internationaal konden vragen voor Alberdien insturen. Wij leggen er een aantal aan haar voor.

Bauwina: De opnames zijn natuurlijk al een tijdje geleden. Je bent al weer een poosje terug in Nederland. Hoe kijk je nu tegen je besluit aan om zelf weg te gaan?

“Ik heb geen spijt van mijn besluit, ik denk er nog steeds precies hetzelfde over. Al moet ik wel zeggen, vooral de laatste afleveringen die ik gezien heb, alle mooie dingen die we hebben meegemaakt… Dat vond ik best moeilijk om te zien. Maar dat verandert niets aan mijn besluit. Ik heb de afleveringen met heel veel emotie gevolgd, vooral de picknick bij het meertje, met de koeien. Toen had ik echt iets van: shit, het was toch wel echt gigantisch leuk. Toen voelde ik wel een klein beetje spijt. Maar als ik daar dan realistisch over nadenk dan denk ik: nee, er verandert helemaal niets.”

 

Melanie: Zou je met de kennis van het boerenleven bij Olke in Nederland ook kunnen kiezen voor een boer?

“Moeilijke vraag! Misschien wel. Als je bijvoorbeeld kijkt naar hoe het bij boer Herman gaat; dat is een hele andere boer. Dat is veel kleinschaliger. Dan zou ik het wel kunnen hoor. Ik ben niet specifiek op zoek naar een boer, maar dat zou ik wel zien zitten. Het is niet zo dat ik het hele boerenleven allemaal niets vind, juist niet! Ik heb het altijd leuk gevonden en dat vind ik nog steeds, maar dit bij Olke was gewoon te heftig.”

 

Sarah: Ben je vegetariër geworden na je avontuur bij Olke?

“Nee, maar ik ben me wel meer bewust van wat ik eet, wat vlees betreft. Ik probeer het nu vaker te verruilen voor een stukje vis of gewoon helemaal geen vlees. Ik ben echt bewuster, maar ik ben er geen vegetariër van geworden. Je moet je realiseren waar je stukje vlees vandaan komt en dat deed ik eerst niet heel bewust. Daar ben ik nu wel over aan het nadenken, bijvoorbeeld voordat je biefstuk bestelt.”

 

Sanne: Vond je het lastig om jezelf niet te kunnen uiten in je moedertaal tegen Olke?

“Ik vond het niet lastig. In het begin spraken we wel Fries samen, als we met zijn tweeën waren. Maar tijdens de logeerweek ben je constant met zijn vieren of met zijn drieën, dan spreek je gewoon Nederlands. Dat vond ik niet meer dan logisch eigenlijk, dat we het in het Nederlands deden omdat Sandra het niet verstond. Maar weet je, Fries is mijn moedertaal. Als ik het even niet meer weet, begin ik in het Fries, dat is waar. Tijdens Thanksgiving spraken een aantal van zijn familieleden me in het Fries aan omdat ze weten dat ik dat spreek, dan spreek je meteen Fries terug.”

 

Arjan: Hoe is inmiddels de aandacht van andere mannen?

“Leuke vraag! Nou, ik heb nog geen brieven gekregen. Ik had alleen mijn Facebook niet helemaal goed afgeschermd, eigen schuld, en daar stond mijn telefoonnummer op. Dus ik heb wel van een aantal mannen WhatsAppberichtjes gehad. Ik heb op zich wel behoefte aan contact, maar het moet op een goede manier gaan. Ik neem mannen het meest serieus als ze een reactie sturen naar het programma, want dat is eigenlijk zoals het hoort. Via Boer zoekt Vrouw is de juiste weg. Iemand die zo vrij of brutaal is om mij gewoon een appje te sturen, heeft voor mij al een verkeerde start.”

Lees meer