Met wie gaat David volgens de liefdesexperts op citytrip?

13 april 2017 - Pagina delen op:

Uit alle brieven hebben vier van de vijf boeren dé dame gevonden met wie ze op citytrip willen. Alleen voor David is het nog spannend. Voor wie zal hij kiezen zondag volgens onze vijf liefdesexperts?

Katinka (cabaretier)
Al vanaf het begin van het seizoen geeft Katinka Polderman Mara meer kans om Davids hart te veroveren dan Susanne. “Na dat 'je lijkt op mijn moeder' van drie afleveringen geleden lijkt mij dat de kaarten geschud zijn.” Maar waar ze eerst vol overtuiging dacht dat David voor Mara zou kiezen, is ze daar nu minder zeker over. "David weet het nog steeds niet, de dames passen allebei op hun eigen manier bij hem”, legt ze uit. “Susanne is veel complexer dan Mara. David ziet dat misschien als een uitdaging, maar toch denk ik dat Mara's kansen groter zijn.”

Alewijn (bioloog)
Alewijn Brouwer heeft een hele analyse gemaakt van de situatie van David. Conclusie: “Mara heeft de beste papieren.” Dat betekent niet dat hij geen liefde ziet tussen Susanne en David. “Bij Susanne ligt wel degelijk een kiem van verliefdheid, maar ze kan David op dit moment geen zekerheid bieden over hoe dit later uitpakt. Bij Mara ligt dat duidelijker.” Vanwege Mara’s vastberadenheid denkt Alewijn dat David voor haar zal kiezen. Maar: “Anderzijds kan iets wat mogelijk niet (direct) bereikbaar is wel erg aantrekkelijk zijn. Het zou wel van veel lef getuigen als hij toch voor Susanne kiest."

Dorian (topsporter)
Waar Alewijn David eerder voor Mara ziet kiezen, geeft Dorian van Rijsselberghe Susanne juist meer kans op de citytrip. Maar die keuze doet David niet vol overtuiging. “Hij blijft een twijfelaar. Wel maakt hij een keuze, maar niet zonder in zijn achterhoofd te denken: is dit de juiste?” De twijfel die Alewijn en Katinka zien, ziet Dorian dus ook.

Marleen (journalist)
Marleen Janssen weet het ook niet meer. Ze geeft Susanne de meeste kans, maar niet heel zeker. “De laatste dag zijn ze iets opener naar elkaar geworden. Maar omdat David bij beide vrouwen dezelfde ‘liefdesteksten’ uitkraamt, is dat volledig ongeloofwaardig geworden.” Volgens Marleen is de fout gemaakt bij het eerste keuzemoment, toen David Jorien naar huis stuurde. “Ik denk dat David zich heeft vastgedraaid in een drama. Hij kiest voor een vrouw van wie hij eigenlijk niet houdt. Maar door steeds het tegendeel te beweren (‘Ik ben echt serieus’) hoopt hij dat de liefde vanzelf komt. Ik geloof daar niet in.”

Jos en Dycke (oud-deelnemers)
Jos en Dycke zijn iets optimistischer. Het boerenkoppel ziet de twijfel bij David, maar geeft Susanne de meeste kansen. “Alhoewel hij moeilijk kan beslissen omdat hij beiden heeeel leuk vindt, gaat hij de knoop doorhakken en kiest Susanne.” In de Liefdespeiler krijgt Susanne dan ook vijf hartjes, wat een liefde!

Liefdespeiler
De liefdesexperts zijn allesbehalve zeker over hun voorspelling, vanwege de gemengde signalen die David afgeeft. Wil je weten wat de rest van Nederland denkt? Vul dan de Liefdespeiler in!

Lees meer