5x dit wist je nog niet over Claudia

30 oktober 2023

Van verlangens naar Nieuw-Zeeland tot Nederlandse ontbijtkoek. Ontdek deze vijf weetjes over Claudia uit Normandië.

claudia yvon

1. Pommeau uit Normandië

Wat is het favoriete drankje van Claudia? ‘Elke avond een glaasje rode wijn bij het eten, daar kan ik echt van genieten!’ Pommeau is ook een favoriet. Dat is een alcoholisch drankje uit Normandië, gemaakt van appelcider en calvados.

2. Nieuw-Zeeland

Claudia heeft veel van de wereld gezien en heeft niet echt een favoriet vakantieland. Wel staat hoog op haar bucketlist om Nieuw-Zeeland opnieuw te bezoeken. ‘Ik zou graag nog eens teruggaan naar Nieuw-Zeeland om een track te lopen. Ik ben daar geweest tijdens een wereldreis met Matthieu. Ik ben nieuwsgierig om te zien wat er na 30 jaar is veranderd,’ vertelt ze.

Jeugd Frankrijk skieen

3. Brocante

Naar eigen zeggen zit Claudia niet veel stil. Ze houdt van wandelen, de natuur in en yoga. Voor haar andere hobby is Frankrijk zeker een goede plek. ‘Ik vind het leuk om naar brocante winkeltjes te gaan en dan in combinatie met een lunch ergens,’ vertelt ze.

4. Stroop en ontbijtkoek

Voor haar toekomstige partner zou Claudia zeker wat lekkers klaar willen maken. Claudia: ‘Ik houd van rijst, pasta of visgerechten. Maar ik zou ook een Normandisch gerecht met bijvoorbeeld kip kunnen maken of een taart.’ Er zijn een aantal typisch Nederlandse lekkernijen die de boerin mist in haar keuken. ‘Appelstroop, pannenkoekstroop en ontbijtkoek!’

keuken

5. Me-time

Gedurende de dag probeert Claudia rustmomentjes te pakken. Bijvoorbeeld in de ochtend. ‘Na het melken thuiskomen en buiten op de schommelbank rustig ontbijten en even me-time en van het uitzicht genieten. Het kan niet altijd maar ik probeer het wel!’ Ook in de avond heeft ze een favoriet moment waar ze als boerin erg blij van wordt. ‘Als het werk gedaan is, achter het huis op het terras van de ondergaande zon en het weidse uitzicht genieten, terwijl je de koeien blij in de wei ziet grazen.’ Wie weet deelt ze deze moments de bonheur binnenkort met haar ‘ami pour la vie.’

Wil je nog meer weten over Claudia? Klik hier voor meer weetjes én foto's van vroeger!