“Als het anders was gelopen, had ik Karen niet ontmoet”

10 mei 2017

Voor boer Olke verliep de zoektocht naar de liefde niet zoals van tevoren verwacht. Gelukkig liep het allemaal goed af en is hij nu samen met Karen. Kijkers van Boer zoekt Vrouw Internationaal konden vragen insturen voor de boer in Texas. Wij leggen er een aantal aan hem voor.

Olke en Karen

Wilma: Je wilde eigenlijk een Nederlandse vrouw. Hoe vind je het om nu met een Zuid-Afrikaanse Texaan samen te zijn?

“Ja, ze is Zuid-Afrikaans, maar het is hartstikke leuk, het klikt zo bijzonder goed! Ik noem haar ook geen Texaan. Ik vind dat zij toch een soort Nederlandse achtergrond heeft. Ik kan haar half verstaan als ze Zuid-Afrikaans praat. We praten gewoon Engels met elkaar, maar als ze met vrienden in haar eigen taal praat, kan ik de helft wel verstaan. De taal is natuurlijk een probleem hier; mijn ouders praten Fries en Karen wil dat ook wel leren, maar dat is lastig. Gelukkig verstaat ze het een beetje en pikt ze het vrij snel op.”

Mirjam: Wat trekt je zo aan in Karen, aangezien Sandra en Karen twee totaal verschillende types zijn?

“Ze is ontzettend lief, zorgzaam, heeft hele droge humor en we kunnen goede gesprekken voeren. Soms vliegen er ineens een paar uur voorbij wanneer we zitten te kletsen. Het gaat zo makkelijk. Hoe ze ook reageert op sommige dingen, dat viel me echt op. Een maand geleden ongeveer waren alle koeien ontsnapt. De kinderen waren toevallig thuis, dus die moesten met mij midden in de nacht uit bed om achter de koeien aan te gaan. De volgende dag sprak ik Karen en vertelde ik over de ontsnapping. Haar reactie was: “Waarom heb je me niet gebeld?” Dat vind ik een leuke reactie, dat ging wel door mijn hart heen. Dat vind ik gewoon heel positief. Ik ben heel blij met haar.”

Wilma: Kunnen je kinderen goed overweg met Karen?

“Ze hebben haar nog niet heel veel gezien. Maar de eerste keer dat de kinderen Karen ontmoetten, vonden ze haar meteen leuk. Het klikte heel vlug. Ze is heel makkelijk tegen de kinderen, en zij zijn er blij mee. Je luistert natuurlijk in je partnerkeuze niet alleen naar de kinderen, maar het is wel heel positief dat ze zo reageren. Dat deed me wel wat, daar was ik heel blij mee.”

Martijn: Heb je nog contact met Sandra?

“Na de citytrip hebben we nog wel af en toe contact gehad. Ik had beloofd om een kopje koffie met haar te drinken als ik in Nederland was voor de reünie, maar dat hebben we uiteindelijk niet meer gedaan. Ik had inmiddels een relatie met Karen en had niet echt meer behoefte aan contact met Sandra. Zaterdag bij de Afterparty zien we elkaar weer en maakt zij ook kennis met Karen. Ik ben niet boos om alles wat er gebeurd is. Nu heb ik Karen ontmoet, dat was anders ook niet gebeurd. Ik blijf gewoon positief, heb een goede tijd met Sandra gehad en dat is anders afgelopen dan gedacht, maar dat ben ik al bijna weer vergeten.”

Hetty: Hoe kijk je terug op het hele BzV Internationaal avontuur?

“De allereerste keer dat ik op tv kwam vond ik dat wel vreemd. Toen het in Nederland op de televisie was, was ik de hele middag zenuwachtig. Wat vindt iedereen ervan? Ik ben ook maar gewoon boer, dit doe ik normaal ook niet! Maar ja, hoe reageren mensen daarop? Na de uitzending zei een vriend wel dat ik het goed gedaan had, maar ik dacht: je bent mijn vriend, natuurlijk zeg je dit. Daarna belden mijn twee zussen, zij zeiden ook dat ik het goed gedaan had. Dankzij die telefoontjes waren de zenuwen vanaf toen verdwenen.

De afleveringen zien vond ik zelf heel leuk, je lacht soms ook om jezelf, hoe je dingen zegt bijvoorbeeld. Wat ik het allermooiste vond, was om de reacties van de dames te horen voor de camera, ik wist natuurlijk niet wat zij allemaal gezegd hadden. Ik heb ook samen met Karen zitten kijken en we moesten wel lachen om de uitzendingen. Ik heb er met plezier naar gekeken, ik heb een hele goeie tijd gehad!”