Boer Herman en Fleur wonen samen in Frankrijk

24 februari 2022

Na alweer een paar jaar heen en weer naar Frankrijk te hebben gereden, mag Fleur eindelijk haar koffer op zolder laten. De Franse boer Herman (seizoen 2016-2017) en Fleur wonen samen. “Het is zo fijn om niet meer de dagen af te hoeven tellen totdat we elkaar weer zien. Elke dag samen zijn is echt een feestje hier!”,  vertelt een blije Fleur.

Herman en Fleur

Eigenlijk wilde Fleur al veel eerder bij Herman intrekken, maar telkens kwam er weer iets tussen. “Ik kreeg bijvoorbeeld op school steeds een nieuwe tijdelijke baan aangeboden. En telkens dacht ik: deze uitdaging pak ik nog en dan ga ik echt. En ook door Corona duurde het even voordat ik definitief de stap durfde te zetten om te emigreren naar Frankrijk.” Maar begin dit jaar was het eindelijk zo ver en trok Fleur officieel in bij Herman. Ze hadden samen al een tijd geleden een huis gekocht, vlakbij de ouders van Herman. “Ik had elke keer dat ik naar Frankrijk ging mijn kleine autootje helemaal volgeladen. Dus er staan genoeg spullen om me al helemaal thuis te voelen.”

Genieten van de kleine dingen

Herman en Fleur genieten volop van hun leven samen. “Het is zo fijn om te weten dat hij zo weer thuiskomt. En dat je gewoon samen op de bank kan zitten, in plaats van elke dag bellen en de dagen af moet tellen dat je elkaar weer ziet.” Het is momenteel erg druk op de boerderij, er is flink uitgebreid met het aantal koeien. “Daardoor is er niet veel tijd om dingen te ondernemen. Maar we genieten gewoon heel erg van de kleine dingen. En vorige week zijn we heerlijk samen op wintersport naar Oostenrijk geweest. Dat is het fijne aan een familiebedrijf, je kunt de taken verdelen.”

Plannen voor de toekomst

Hoe hun leven er uit gaat ziet, weten de twee nog niet. “We hebben zoveel plannen, maar we willen eerst alles even goed op de rit hebben. Daarna kunnen we echt serieus nadenken over het opzetten van bijvoorbeeld een Bed & Breakfast, onze grote droom.” Nu blijft Fleur nog werken als docent geschiedenis. “Er is mij gevraagd om online les te geven. Dat vind ik geweldig. En daarnaast ga ik meehelpen in de melkstal. Een hele fijne combinatie.”

Fleur mist haar familie in Nederland wel. “Ik kan niet wachten tot ik mijn ouders weer zie. Maar gelukkig voelt Hermans familie ook als mijn familie. Dat maakt het minder erg. En het belangrijkste is dat Herman en ik samen kunnen zijn.”

Wil je nog meer van dit soort artikelen lezen? En als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Herman en Fleur op wintersport