Boer Jos en Amy krijgen dochter Sophie Esther

12 mei 2021

Prachtig nieuws uit Frankrijk! Boer Jos (seizoen 7) en Amy zijn namelijk ouders geworden van een gezonde dochter. Sophie Esther is het eerste kindje van Jos en Amy.

Baby Sophie Esther

Boer Jos is in de wolken met de geboorte van zijn dochter. “Het is heel bijzonder. Je weet dat het komt, maar het moment dat je haar in je armen hebt… Je leven verandert direct. Ik was enorm trots op Sophie en Amy en dat ben ik nog steeds,” vertelt boer Jos.

Buiten corona was het een normale bevalling. “In Frankrijk moet je verplicht in het ziekenhuis bevallen, tenzij het echt niet anders kan. Aangezien je geen kraamhulp hebt thuis, moet je minimaal drie dagen in het ziekenhuis blijven,” weet Jos. “Maar door de coronaregels moest ik of in het ziekenhuis blijven, of direct na de bevalling naar huis toe. Maar als ik naar huis ging mocht ik Sophie pas weer zien als Amy ook naar huis mocht. Gelukkig kon ik daar blijven.”

Tekst loopt door onder de foto

Baby Sophie Esther 2

Sophie Esther

De naam Sophie is niet zomaar gekozen. “We vonden het een hele mooie naam en het is er een die in drie talen goed uitgesproken kan worden, in het Nederlands, maar ook in het Frans of Engels. Sommige Nederlandse namen klinken in het Frans heel gek. Daar wilden we een beetje rekening mee houden. Esther is een vernoeming naar de moeder van Amy.”

Ondanks de coronaregels is er al wel wat bezoek mogelijk geweest. “Er is zo min mogelijk thuisbezoek, maar er is al wel wat familie geweest. Je moet toch een beetje rekening houden met alles. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat er niet veel mensen tegelijkertijd komen.”

Melkveehoudster

Op de vraag of Sophie ook melkveehoudster wordt, durft Jos niet te antwoorden. “Dat gaan we allemaal ontdekken,” lacht Jos. “Wij verplichten haar niks, eerst maar eens profiteren van het klein zijn. Wat ze later wil gaan doen, mag ze helemaal zelf weten. Maar we hebben al een mooie Boer zoekt vrouw-overall voor Sophie gekregen, dus wie weet!”

Sophie is de 91ste Boer zoekt vrouw-baby. Boer Jos en de toen nog hoogzwangere Amy waren te zien in Boer zoekt vrouw: 90 spruiten special. Die uitzending kijk je hier terug.

Jos, Amy en Sophie en Overall