Een derde zoontje voor boer Leo en Eline!

11 juni 2020

Babynieuws! Boer Leo en Eline hebben er sinds dit weekend weer een jongen bij. Want de kleine Jelle is geboren.

Jelle derde zoontje boer Leo en Eline

Eline vertelt dat Jelle afgelopen zaterdagochtend thuis is geboren, gewoon op de boerderij. “De bevalling ging heel goed. Leo zijn zus was er weer bij om de baby te halen, zij is verpleegkundige. Het is bijzonder om het voor de derde keer mee te maken en ook voor de derde keer thuis. Dat blijft toch wel bijzonder dat het iedere keer weer goed gaat. Jelle doet het goed en met mij gaat het ook buitengewoon goed.” Grote broers Ties (2) en Guus (1), vinden het helemaal leuk en interessant.

Hoe zijn ze op de naam Jelle gekomen? "Leo is niet zo van het bedenken van namen, Ik ben altijd degene die met een rijtje namen komt en dan gaat Leo er eens over nadenken. Van: "Dat vind ik wel leuk en dat vind ik niet leuk." En zo komen we samen wel tot een compromis. Maar we houden allebei wel van kort, krachtig en stoer. Lekker Hollands, lekker makkelijk. Jelle past natuurlijk ook wel bij de namen Ties en Guus."
 
Vanwege corona is kraamvisite natuurlijk lastig. "We hebben bij Ties en Guus een kraamfeest gegeven en dat willen we voor Jelle ook doen. Alleen weten we gewoon niet wanneer dat kan, dus dat doen we voor nu even niet. En dan zien we wel of dat eind van het jaar gaat lukken of misschien volgend jaar. Onze familie kan gelukkig wel komen, we hebben natuurlijk ook een familiebedrijf, dus we werken ook met z'n allen samen.  Dus die zien we wel en we komen niet op allemaal gekke plekken. We proberen het wel een beetje te spreiden. Ook voor de kraamverzorgster. En je eigen veiligheid natuurlijk ook. Zo doen we dat een beetje nu."
 
Boer Leo en Eline zijn nu de trotse ouders van drie zonen. Hoeven ze zich geen zorgen te maken over bedrijfsopvolging? "Het zijn drie jongens dus misschien gaan zij door met de boerderij later. Dat zou natuurlijk leuk zijn, maar het zegt natuurlijk helemaal niks. Tot nu toe gaan Ties en Guus eigenlijk alle dagen wel mee op de trekker of mee melken. Zolang zij het naar hun zin hebben, vinden vinden wij dat natuurlijk prima. We gaan wel zien of ze het leuk vinden om te doen en of ze het willen gaan overnemen. Zo niet, is het ook goed. Maar zolang zij zich vermaken vinden wij het ook alleen maar fijn om ze erbij te betrekken."