Esther gaat niet logeren

27 september 2009

De lessen in graffiti en skeeleren vond ze in ieder geval leuk. “Graffiti is iets wat je normaal nooit doet. Het ging wel aardig, maar ik heb nu niet de behoefte om voortaan scholen onder te spuiten.”

Hans Esther

Een hele dag Hans… Vond je ‘m?
“Na de speeddate was zeker wel een klik. Onze humor ligt op één lijn. Dat vind ik belangrijk.”

Het keuzemoment
"Ik vond het jammer dat ik niet naar de boerderij zou gaan, en ik vond het ook jammer dat het afgelopen was met de vrouwen, want dat was echt heel leuk.

Het keuzemoment voelde dubbel. Jo was wel door. Je baalt aan de ene kant dat je zelf niet door bent en tegelijkertijd was ik blij voor haar. En Jo kon niet voluit blij zijn, omdat ze het vervelend voor mij vond. Toen heb ik tegen Jo gezegd: ‘Jij moet blij zijn, hup naar de boerderij jij!’”

Onderling geen concurrentie?
“Oh nee, ik had echt niet het gevoel dat het een concurrentieslag was. In een kroeg zou dat heel anders zijn, denk ik, als je met vijf vrouwen om een man staat. Maar nu niet. Nu gunde je het iedereen.”

Na het keuzemoment
“Ik vond het wel jammer dat Hans geen duidelijk antwoord had waarom ik niet mee ging naar de boerderij. Hij zei dat het een gevoelskwestie is, maar dat is erg algemeen. Maar je kon zien dat hij moeite had met het keuzemoment, dus dacht ik: ik laat het rusten. Misschien komt er ooit nog een moment dat we het erover kunnen hebben… Het was een beetje raar afsluiten nu.

Jo en ik zijn na de dagdate onderweg nog gestopt, hebben we samen even wat gedronken en hebben we alles rustig nabesproken. Dat heeft ons allebei heel goed gedaan, samen de dag verwerken.

Al met al…
“Ik vond het absoluut een heel leuke ervaring. Ik heb er in ieder geval twee vriendinnen aan overgehouden Maar jammer genoeg niet Hans.”

En nu…
“Hé, wie weet welke leuke jongen deze tekst leest en denkt: die Esther is leuk!”