Esthers brief: 'Ik ben zo trots op Bertie!'

30 april 2015

Hoi Rianne, Hetty en Esther!

Wat hebben we een lange weg afgelegd met z'n allen... Zo zagen we de oproep zondag 7 september vorig jaar en begon ons avontuur. Maanden later zagen we de laatste aflevering zondag 22 maart. Om nog maar niet te spreken over de mediagekte…

Hoi Rianne, Hetty en Esther!

Wat hebben we een lange weg afgelegd met z'n allen... Zo zagen we de oproep zondag 7 september vorig jaar en begon ons avontuur. Maanden later zagen we de laatste aflevering zondag 22 maart. Om nog maar niet te spreken over de mediagekte…

Gelukkig is de rust een beetje wedergekeerd! We hebben een hoop mee gemaakt de afgelopen zeven maanden. Als ik naar mijzelf kijk, van het moment dat ik met mijn billen bloot ging voor heel Nederland tot nu… Het was een rollercoaster van heb ik jouw daar… Afgelopen 17 maart heb ik met veel verdriet en pijn in mijn hart afscheid moeten nemen van mijn meissie, mijn paard Eef (Evita). Het kwam als donderslag bij heldere hemel. Het leven kan heel dubbel zijn. Aan de ene kant vind ik de liefde van mijn leven en aan de andere kant verlies ik een grote liefde. Daar heb ik het best moeilijk mee. Bertie steunt me daar in, ze begrijpt het.

Plaatjes draaien

Bertie heeft haar passie weer opgepakt en is weer lekker plaatjes aan het draaien :). Ik ben zo trots op haar en ik vind het geweldig om haar helemaal in haar element te zien! Ze vond het wel spannend om na al die jaren weer te draaien. Voornamelijk omdat ze nu haar eigen smaak draait en geen verzoekjes. Ik vind het te gek! En ik zie en hoor dat het bij het publiek ook in de smaak valt. Echt te gek!! En zo zijn we bijna elk weekend onder de pannen, hahaha.

Carbagerun

Van de zomer gaan we samen met Riem en Cilla, vriendinnen die bij de kaasfondue tijdens de logeerweek waren, aan de zomereditie van de Carbagerun meedoen (een vijfdaagse rally door Europa in een oud barrel van niet meer dan vijfhonderd euro, red.). En zo staan nog meer leuke dingen op de planning voor ons.

Jop en Fidèle

Op de boerderij help ik niet mee, dat is echt Bertie haar ding. Ik heb niet de ambitie om boerin te worden. Maar nog een keer op de shovel rijden of mee te gaan op de trekker als ze gaat ploegen, vind ik fantastisch! Ik vind het leuk om bezig ze zijn met de dieren. Ondanks het verlies van Eef vind ik het heel fijn om met de paarden bezig te zijn. En de paarden zijn ook heel blij om mij weer te zien :)! De kippies en varkentjes beginnen me ook al te herkennen, hahaha. Afgelopen weekend was Jop, mijn Jack Russell, voor de eerste keer mee naar Zeeland. Hij vond het fantastisch! Tussen Fidèle en Jop loopt het nog wat stroef. Dat heeft meer tijd en geduld nodig. Maar we denken dat dat wel losloopt.