Evelynes brief: 'We maken plannen voor de toekomst'

26 juni 2014

Hey Ingrid & Saskia.

Leuk om weer van jullie te horen. En fijn Saskia dat jullie nu samen wonen en dat je dichtbij werk hebt gevonden.

Zes weken Tanzania zijn omgevlogen! Sinds een paar dagen ben ik weer terug in Nederland.
Mijn zoons kwamen mij halen van Schiphol. Dat voelde als een Hello Goodbye-momentje, toen ik met mijn koffers door de schuifdeuren kwam en daar mijn jongens zag staan.

Afgelopen weekend hebben we met zijn allen mijn moeders 89e!! verjaardag gevierd. Ik was blij dat ik daar bij kon zijn. Dat zijn toch de bijzondere momenten van het leven!

Iedere dag is anders

Ik heb weer een prima tijd gehad met Wim in Tanzania. Hoewel er soms ook moeilijke momenten zijn, dat je alles en iedereen thuis mist, hebben we het samen heel goed gehad.
Ik heb leuke, inspirerende mensen ontmoet, op de lodge, op de boerderij, op evenementen en in de stad. Het leven in Afrika blijft verrassend, iedere dag is anders.

Sinds kort heb ik een fiets daar, dat geeft mij al weer wat meer vrijheid. Het is de fiets van neef Willem die ik mag gebruiken. Ik fiets dan van ons huis naar de boerderij (zo'n kleine tien kilometer). Berg op berg af, daar krijg je lekkere fietskuiten van.

Plannen voor de toekomst

Nu ik er voor de derde keer ben geweest, begint het toch serieuzere vormen aan te nemen. Ik zie mij voorlopig nog niet voorgoed in Tanzania gaan wonen, maar we maken wel plannen voor de toekomst. Ik hoop in de toekomst meer een invulling en doel te krijgen qua werk. Maar dat is nog niet eenvoudig omdat we wel heel ver van de stad vandaan zitten. Het is mij inmiddels wel duidelijk; wil je wat in Afrika bereiken, dan moet je het zelf creëren.

Groot contrast

Het contrast met Nederland is groot. Het ene moment zit je in een jeep over hobbel-de-bobbel-stofwegen, met aan alle kanten pikkie pikkie's (scootertjes) die je inhalen, waar vier man tegelijk op zitten. Met takkenbossen op hun rug of hoofd en jerrycan's aan het stuur. Tegelijk word je ingehaald door bussen of vrachtwagens, waar aan alle kanten mensen uithangen en aardappelen, matrassen en spullen opgestapeld zijn.

En het andere moment ben je weer in het keurige Nederland. Asfalt! Heel veel!! Verkeersborden, regels, schone geordende winkels. Maar ook heel fijn: alles dichtbij. En je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Ik neem voorlopig maar het goede van twee werelden!

We zien wel hoe het loopt. We hebben het samen fijn en Wim heeft ook al plannen om in de winter naar Nederland te komen. Voorlopig ben ik nog wel even hier.

Ik ben benieuwd naar jullie verhalen Saskia en Ingrid. En jullie zijn; Karibu sane (meer dan welkom) in Tanzania!

Liefs Evelyne