Evert: “Vooral samen tussendoor koffie drinken is heel gezellig”

21 mei 2022

Kijkers van Boer zoekt vrouw konden vragen insturen voor de boeren. Wij legden er een aantal aan Evert voor. Ook kwamen er een paar vragen voor Maud binnen.

evert

Jannie

Ik ben héél benieuwd hoe het is gegaan met Cora en Koop. Had je het leuk gevonden als het iets was geworden?

“Het is niks geworden tussen Cora en Koop (kijk deze video van Cora, red.). Ik had het leuk gevonden voor mijn broer als hij ook iemand gevonden had. Maar het moet natuurlijk wel matchen. Dat is het belangrijkste.”

Esther

Mijn vraag is, willen jullie alsjeblieft een instagramkanaal beginnen met leuke kiekjes van jullie samen en het leven op de boerderij?

“Nou, ik ben niet zo fotogeniek en ik ben daar ook veel te druk voor.”

Thirsa: Wat vind je er van als Maud er is? Helpt ze mee op de boerderij? 

“Dat vind ik heel gezellig. Vooral ook om samen te eten, samen koffie te drinken. Ze helpt vooral mee met melken, elke ochtend en elke avond. Dat vindt ze heel leuk om te doen.”

Sanne: Hoe waren de reacties in het dorp?

“Nou, ik zoek de drukte nog niet zo op, dus ik heb nog niet heel veel reacties gehoord. Maar als ik reacties krijg, zijn ze alleen maar positief. Soms fietst er iemand langs en die spreekt je aan. Dat vind ik dan wel leuk.”

Jenneke: Hebben jullie al plannen voor weer een keer een weekendje weg met beter weer dan in Kroatië?

“Voorlopig nog niet. In het voorjaar is het altijd erg druk op de boerderij. En we vinden het ook wel lekker om nu even in alle rust te genieten.”

Voor Maud

Elbrich: Waar kunnen we de vlogs van Maud kijken? Wij, ik spreek namens heel Nederland, willen MEER MAUD!! Fan vanaf het eerste uur, wat een ontwapenend mens!

“Ah wat leuk om te horen, maar dit heb ik speciaal gedaan voor de reünie aflevering. Ik vond het zelf heel leuk om te doen en in de woonkamer werd heel hard gelachen. Maar voorlopig gaan we even in alle rust genieten van elkaar.”

Roelien: Als je jezelf nu vergelijkt met de Maud van 10 jaar geleden, wat is een verandering waar je trots op bent?

“Ik durf nu echt te zijn wie ik ben en mijzelf te uiten. Ik durf mijn grenzen aan te geven. Ik ben een einzelgänger, altijd al geweest. Maar vroeger vond ik mijzelf daarom maar raar. Maar nu maakt me niet meer uit wat mensen van me vinden en zit het me ook minder in de weg. Daarom vind ik het leven op de boerderij ook zo fijn. Het voelt als een eiland. Fijn tussen dieren en niet te veel mensen overal.”

Loretta: Wat vind je het leukste om te doen op de boerderij?

“Ik vind eigenlijk alles leuk, maar ik vind het vooral heerlijk om bij de koeien te zijn. Om tussen ze in te lopen en om ze te observeren. Ik heb nu de zorg over een veel te vroeg geboren kalfje. Ik heb haar Catootje genoemd. Ze is echt heel klein en lijkt een beetje op een geitje. Ook was er laatst een zieke koe en ik vind het dan mooi om die extra aandacht te geven”.