Gerben: “Ik ben zelfverzekerder geworden”

19 mei 2022

Kijkers van Boer zoekt vrouw konden vragen insturen voor de boeren. Wij legden er een aantal aan Gerben voor. 

Gerben

Hennie: wat heeft Boer zoekt vrouw jou gebracht? 

“Die vraag wordt vaker aan mij gesteld en ik kan wel zeggen: ‘heel veel’. Natuurlijk heb ik de liefde gevonden, maar ik heb ook zoveel mensen ontmoet en dat is heel goed geweest voor mijn sociale ontwikkeling. Ik heb beter leren praten. En ik ben zelfverzekerder geworden. Dat iemand iets in mij ziet en dat er zoveel dames naar mij een brief hebben geschreven, dat geeft een heel goed gevoel.”

Hanneke: En heeft je leuke zus ook haar liefde gevonden? 

“Nee, ze is nu geëmigreerd naar Denemarken en op dit moment ligt haar prioriteit niet bij het vinden van de liefde. Er zaten best wat leuke brieven bij, maar ze gaat er voorlopig niks mee doen.”

Jill: Heb je al samenwoonplannen met Vivian?

“We denken er zeker al over na. We wonen nu met ons gezin in een twee onder een kap woning. Maar uiteindelijk gaan Vivian en ik in het ene gedeelte van het huis wonen en gaat de tussendeur tussen beide huizen gewoon dicht. Maar we willen niks overhaasten, we hebben tijd genoeg. We hopen nu ergens volgend jaar.”

Suzan: Wat vind je het allerleukste aan Vivian?

*begint al te lachen* In de reünie uitzending vertel ik al dat ik alles leuk vind aan Vivian. Ik word heel blij van haar. Maar wat ik het allerfijnste vind aan haar is dat ik me zo thuisvoel als ik met haar ben. Dat gevoel had ik eigenlijk al heel snel. Ik word rustig van haar.”

Amber: Heb je nog contact met andere briefschrijfsters?

“Nee, ik niet. Maar Vivian heeft Marit nog wel een berichtje hoe ze het vond om zichzelf terug te zien in de webserie. Vivian en Marit hadden op de dag van mijn verrassing in de stal al gezellig met elkaar gekletst. Dus Vivian was wel benieuwd hoe het nu met haar ging. En dat was een mooi gesprek. Marit had veel over zichzelf geleerd, en dat vond ze heel fijn.”