Een gift voor boer Willem

15 oktober 2020

In de eerste uitzending van Onze boerderij zagen we boer Willem praten over zijn grote passie voor weidevogels en zijn boerderij.

Boer Willem met eitjes

Open en eerlijk deed hij zijn verhaal en hij raakte velen van ons. Ook op Twitter waren ze fan van onze Willem. Een kleine greep:

“Mooie uitspraak van Willem waar ik me in vinden kan " als je genoeg hebt, waarom zou je dan uitbreiden? " #onzeboerderij”

 

“Ik zou uren naar Willem kunnen luisteren. #onzeboerderij”

 

“Willem blijkt een soort boerenversie van Freek Vonk. #onzeboerderij #bzv”

 

Na de uitzending ontvingen wij een aantal mails van mensen die met boer Willem in contact wilden komen. De een stak hem een hart onder de riem, de ander wilde met haar schoolklas op bezoek komen en nog een ander kwam hooi brengen voor de koeien. "Hartstikke leuk natuurlijk", zegt boer Willem enthousiast.
En in die berg mailtjes zat er ook nog eens gulle gever die onder de indruk was van Willems manier van boeren. Zijn liefde voor de natuur, de weidevogels en boerenleven levert boer Willem nu ook nog eens een mooie donatie op.

"Ik zei nog je hoeft niks te doneren, alsjeblieft maak je jezelf niet arm. Haha. Maar dit bedrag is om mij en de weidevogels te ondersteunen omdat ik van mijn eigen boerderij niet genoeg inkomen kan halen."

Naast al dit moois is er helaas ook minder leuk nieuws te vertellen. Boer Willem en Rineke hebben hun relatie verbroken. Na een paar mooie maanden hebben de twee besloten dat er helaas niet meer in zit. "We spreken elkaar eigenlijk niet meer. Heel af en toe appen we nog naar elkaar. Maar we zijn vriendschappelijk uit elkaar gegaan."