Hoe is het nu met briefschrijver Erik?

24 september 2020

Erik was een van de briefschrijvers van boerin Annemiek. Even bleek er iets op te bloeien tussen de twee. Maar omdat Erik ook een eigen bedrijf heeft, en samenwonen daarmee wellicht lastig werd, zag Annemiek een relatie niet zitten. Wij spreken Erik en vragen hoe het nu met hem gaat.  

Briefschrijver Erik en Maxi

Hé Erik, hoe is het?

Met mij heel goed hoor. Het was natuurlijk een heel avontuur om met Boer zoekt Vrouw mee te doen, maar uiteindelijk is het goed gekomen. 

Ja, want je hebt een vriendin! 

Dat klopt, haar naam is Maxi. 

Hoe lang hebben jullie nu een relatie?

Vanaf eind juni. Dus drie maanden nu.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Via Instagram. Na de uitzending waarbij ik weg ging bij Annemiek kreeg ik via Facebook en Instagram giga veel berichten. Dat was echt bizar. Dan heb je wat gesprekken met wat meiden. Ook veel meiden gingen mij volgen op social media waarop ik af en toe wat post over paarden. Daaronder had Maxi een reactie geplaatst. En zij had eens een keer wat te eten gemaakt en dat gepost op Instagram. Toen had ik gereageerd van: "Dat ziet er goed uit!". Waarop zij reageerde van: "Misschien maak ik het ooit wel een keer voor jou." En ik zo van: "Deal." En zo kwam het gesprek een beetje op gang. En van het een kwam het ander.

Was dat ook gelijk jullie eerste date? Dat zij voor jou ging koken?

De eerste date heb ik gekookt. Eigenlijk heb ik de eerste paar keren gekookt, haha. Het was natuurlijk coronatijd, dus uiteten ging natuurlijk niet. Want niks was open. Dus we moesten een beetje creatief zijn. Ik heb gebakken aardappeltjes gemaakt met salade en biefstuk. En zij had het toetje verzorgd. Iets met frambozen, bastogne koeken en room. Was erg goed.

Heeft Maxi ook een grote passie voor paarden?

Ja, zij heeft haar eigen stal. Ze rijdt op een aardig hoog niveau mee. Ze is springamazone. Dus dat sluit mooi aan. 

Zij woont alleen niet echt om de hoek, toch? Vertel.

Nee, dat is wel een nadeel. Het is twee uur rijden. We kijken altijd een beetje hoe het uitkomt. We proberen wel af te wisselen.  Het ene weekend bij de een het andere weekend bij de ander. Gewoon om-en-om. Maar het hangt ook een beetje van de wedstrijden af en wat we hier te doen hebben. We stemmen het altijd af. Door de weeks ook wel een keer hoor. Maar dan moet ze 's ochtends altijd weer vroeg weg want ze moet wel altijd weer op tijd thuis zijn vanwege de stal. Maar op zich gaat dat prima!

Hoe is het boerin Annemiek. Spreek je haar nog steeds?

Ik spreek haar af en toe nog. Toevallig was ze vorig weekend hier nog, maar toen was ik er niet. Ik was bij de veulenveiling. Ze had mijn jas nog altijd, die heeft ze terug gebracht. Dus nog een klein beetje contact.