Interview met Bertie: 'Ik had Esther wel willen vastpakken'

31 maart 2015

Kijkers van Boer zoekt Vrouw konden vragen stellen aan Bertie. Wij legden een selectie aan haar voor. Lees hier haar antwoorden. 

Rianne uit Zaandijk

Hey hallo Bertie! Wat ik onwijs leuk vond, was dat je tijdens de citytrip ineens heel erg open was en echt een ongelofelijke klik had met Esther. Wat is er tussen de afleveringen gebeurd dat het zo snel ging? Onwijs leuk om jullie beiden zo blij te zien!

'Ik ben van mezelf best open, maar omdat het in de logeerweek  onderling zo ongemakkelijk was, was ik heel  gesloten en was ik mezelf niet. Esther en ik hebben elkaar tussen de logeerweek en de citytrip niet gezien, maar we hebben elkaar wel gebeld en geappt, waardoor ik weer openging. Eenmaal samen in Berlijn ging het snel en bloeide het tussen ons op. '

Bo uit Zwaanshoek

Om te beginnen, dikke duim omhoog! Blij dat je bij jezelf gebleven bent ondanks al het gejammer, maar nu: Je leek uiteindelijk voor Esther te kiezen, omdat je je bij haar het meest op je gemak voelde. Was dat ook je streven of had je zelf verwacht dat je gevoel en voorkeur al sterker zou zijn?

'De logeerweek was er niet naar om een gigantisch gevoel te kunnen ontwikkelen. In mijn oproep zeg  ik al dat ik iemand zoek die mij leuk vindt om wie ik ben. Esther vond mij direct leuk zoals ik ben. En dat zag en voelde ik.

Achteraf gezien, zijn er paar momenten geweest dat ik het gevoel had dat ik Esther had willen vastpakken. In ieder geval een keer toen we samen in de keuken stonden, maar dat heb ik dus niet gedaan, want ik had toen vooral last van de spanning.'

Joyce uit Tilburg

Ik heb nog nooit eerder ‘dit soort’ kriebels/gevoelens voor een vrouw gehad, totdat jij met je fantastische uitstraling te voorschijn kwam. Hoe vind jij het, dat je menig Hollandse vrouw hebt bekeerd tot ‘vrouw zoekt boerin?’ :-)

'(Lachend) Oh echt? Nou, euh, ik heb Esther in ieder geval wel uit de kast gelokt en iets bij haar wakker gemaakt. Ik weet niet of dit bij jou ook zo is, maar als het zo is, hoop ik dat je je gevoel achterna gaat. Maar niet bij mij, want ik heb al een vrouw!'

Nicolien uit Ulft

Hoi Bertie, wat vinden je kinderen van Esther en hoe gaat dat samen?

'Mijn kinderen vinden het helemaal leuk, sterker nog: de oudste heeft Esther uit mijn 175 brieven geplukt. Die moest erbij, vond ze, want ze was ervan overtuigd dat Esther helemaal mijn type was.

Ik was het zelf die middag even helemaal kwijt, want ik had een brief of vijftien verwacht en niet 175, dus ik zat erbij als een kip zonder kop. Gelukkig had ik meelezers.

We hebben nog niet met ons viertjes ondernomen, maar dat komt nog wel.  Dat kon tot nu toe ook nog niet door de geheimhouding tijdens de serie  en de kinderen zijn hier ook niet elk weekend.

Jolanda uit Doetinchem

Hoi Bertie, heb jij vanaf het begin geweten dat je lesbisch was?

'Ja! Ik weet het van kleins af aan dat ik vrouwen leuk vind, dat ik naar vrouwen kijk die ik leuk vind. Verder ben ik wel een beetje laatbloeier, want als tiener was ik wel verliefd op meisjes, maar ik was er niet echt mee bezig. Ik was vooral druk op de manege. Op mijn achttiende had ik mijn eerste vriendin.'

Willeke uit Enschede

Toen je met Katherine ging wandelen en zij jou pushte dat je je gevoel moest uiten in woord en gebaar, dacht je toen al niet: met haar wil ik niet verder, want zij legt mij iets op wat ik niet wil of ben?

'Dat was voor mij een heel ongemakkelijk moment. Ik wist hoe Katherine worstelde met alles en dat ze een gevoelsmens is. Daarom snap ik wel dat ze dit nodig had. Ja, het was een heftige toestand.

De dag erna ging Ciska weg zonder dat er een keuzemoment was. ’s Avonds hadden we toen die kaasfondue met mijn vriendinnen en die kwamen met allerlei inzichten. Daarom wilde ik beide dames beter leren kenen en heb ik niet de deur dichtgedaan voor Katherine. Die laatste logeerdagen is alles voor mij duidelijk geworden en wist ik heel zeker voor wie ik ging kiezen tijdens het keuzemoment.'

Heleen uit Winsum

Hoi Bertie,  ik ben zelf geboren in Vlissingen, heb jaren gewoond in Kapelle en Goes, dus ik weet hoe mooi Zeeland is.  Ik woon nu al jaren met gezin in Groningen. Zou je vriendin ook in Zeeland willen wonen, bij jou?

'Denk het wel. Volgens mij heeft ze het hier naar haar zin. Ik moet ook zeggen dat ik verdomd mooi woon met de paarden dichtbij, in een gezellig dorp waar altijd iets te doen is, dichtbij de zee.

Ik kan in ieder geval niet weg hier, dus als we samen willen wonen, dan zal het hier zijn, maar eerst gaan we samen het echte leven in en kijken we of we het dan nog steeds zo leuk met elkaar vinden.'

Esther uit Zuidzande

Ben je helemaal verliefd op Esther?

'Ja! We zien elkaar heel graag en we verheugen ons erop om samen naar elkaars vrienden te kunnen. Net als samen de honden uitlaten en paardrijden. Voordat de uitzendingen begonnen, hebben we wel een paar keer samen paard kunnen rijden. We zijn zelfs een keer naar de bioscoop in Vlissingen geweest, maar dat kon na de start van de serie echt niet meer.'