Interview met Jan: 'Een vrouw van mijn leeftijd past het beste bij mij'

15 september 2014

Kijkers van Boer zoekt Vrouw konden vragen stellen aan Jan. Wij legden een selectie aan zijn voor. Lees hier zijn antwoorden.

Kijkers van Boer zoekt Vrouw konden vragen stellen aan Jan. Wij legden een selectie aan hem voor. Lees hier zijn antwoorden.

Sandra uit Oud Gastel

Hoe kijk jij aan tegen een oudere vriendin? Zou dat een puntje van afwijzen kunnen zijn?

Het gaat er meer om dat ze in dezelfde fase van het leven zit als ik. Als vrouwen al een stuk ouder zijn dan ik, komen kinderen ineens ook heel snel dichtbij. En hele jonge vrouwen willen misschien eerst nog reizen of elk weekend op stap. Dat past allemaal niet bij mij. Daarom zou ik het liefst een vrouw willen uit mijn eigen leeftijdscategorie.

Simone uit Assen

Ik volg nog een opleiding. Moet nog zeker twee jaar. Hoe denk je dat binnen een relatie te kunnen combineren?

Als een vrouw nog bezig is met een opleiding, zou ik dat zeker niet afremmen. En twee jaar is nog hartstikke goed te overbruggen. Wel hoop ik dat ze in de vakanties en weekenden naar Texel wil komen en dat dan haar thuis is.

Marina uit Apeldoorn

Zou je het leuk vinden als je toekomstige vrouw mee helpt aan het bedrijf?

Dat zou ik zeker heel leuk vinden, maar het is geen must. Ik zal niet meteen aankomen met een heel melkschema, haha. Als zij heel graag vier dagen in de week haar eigen werk doet, en af en toe eens een uurtje in de boerderij rondkijkt, vind ik dat helemaal prima. Het gaat er meer om dat ze het boerenleven begrijpt en daarin ook flexibel is. En dat ze ook een beetje geïnteresseerd is in wat ik doe. Ik vind het het belangrijkste dat we allebei kunnen doen wat we leuk vinden.

Anouk uit Emmen

Houd je, buiten je werk om ook van sportieve activiteiten/sporten, zo ja, welke zijn dat?

Ik ben elke dag zo druk, dat ik ’s avonds heel blij ben dat ik onderuit op de bank kan liggen. Dat klinkt misschien saai, maar daar geniet ik dan echt van. Als ik dan tijd over heb vind ik het leuk om klusjes in huis te doen, zoals een schilderijtje ophangen of een wandje schilderen. Sporten komt dan niet echt in me op. Samen met een vrouw zou ik het wel heel leuk vinden om weer eens naar de bioscoop te gaan, uit eten, of op een regenachtige dag films kijken. Echt iets met z’n tweeën. Wie weet vind ik het dan ook wel heel leuk om samen een rondje te mountainbiken, dat deed ik vroeger ook vaak.

Desiree uit Tilburg

Zou je Texel verlaten voor je partner en het boerenleven op kunnen geven ?

Nee, dat zou ik niet kunnen. Daar ben ik heel stellig in. Ik heb jaren gewerkt om mijn bedrijf zo op te bouwen en dat zou ik nooit meer opgeven. Dit is waar ik voor ga. Als een vrouw dat van mij verlangt, dan is dat ook niet de vrouw voor mij. Dan begrijpt zij niet wat mijn ambities en idealen zijn. En dan ben ik ook niet de man naar wie zij zoekt.