Interview met Janko: 'Het zou fijn zijn als een vrouw meehelpt in drukke tijden'

15 september 2014

Kijkers van Boer zoekt Vrouw konden vragen stellen aan Janko. Wij legden een selectie aan hem voor. Lees hier zijn antwoorden.

Gerdien uit Holten

Heb je een geloofsovertuiging?

Ik geloof in God en ben van huis uit lid van de gereformeerde kerk. Vroeger was ik actief in het kerkleven, nu een stuk minder. Ik vind dat of je een goede christen bent, niet afhangt van hoe vaak je naar de kerk gaat, maar meer van hoe je in het leven staat. Ik vind het belangrijk dat je voor je naaste klaarstaat en bijvoorbeeld eens langs gaat bij je ouders of grootouders. Een vrouw hoeft voor mij niet christelijk te zijn, maar ik vind het wel fijn als ze op dezelfde manier in het leven staat als ik.

Suus uit Goor

Zou je het erg vinden als een vrouw al kinderen heeft?

Ik sta niet afwijzend tegenover kinderen. Alles gaat waarschijnlijk wel wat makkelijk zonder kinderen. Maar we moeten gewoon kijken hoe het loopt. Zelf zou ik ook graag nog een gezinnetje stichten.

Tineke uit Drachten

Kan iedereen zomaar boerin worden?

In principe kan iedereen boerin worden. Waarschijnlijk zal ze wel het één en ander moeten leren. Niet iedereen stapt zomaar in een trekker, of weet hoe die aardappelen moet rooien. Maar alles valt te leren. Een vrouw hoeft mij niet per se mee te helpen in het bedrijf. Het zou wel fijn zijn als ze een beetje gevoel heeft voor het bedrijf, en af en toe eens mee helpt in drukke tijden.

Ivonne uit Bedum

Praat je over het algemeen plat Gronings? 

Ik ben met dit Groningse dialect opgevoed en dit is wie ik ben. Ik probeer wel altijd netjes te praten, maar het dialect wil ik niet kwijt. Daar ben ik trots op. Onze hele familie praat zo en ik weet niet beter.