Interview met José

6 februari 2011

Jose verliet de boerderij van Gijsbert. Vragen en aardige woorden kwamen voor haar binnen. Hier volgt een selectie van de vragen, en Jose geeft antwoord.

Gijsbert Jose

Bert uit Maastricht: Wij zouden graag weten of u een agrarische achtergrond heeft. Wij waren verrast door de door u uitgedragen kennis van het boerenbedrijf in de afleveringen.
Mijn ouders hadden een eigen melkveebedrijf, dus ik ben ermee opgegroeid. Mijn achterburen hadden ook een boerderij. Daar liep ik altijd rond, tijdens de vakanties en in de weekenden.
Nu nog hebben mijn ouders een hobbyboerderij met schapen en kippen. Mijn vader vertelde altijd veel over het boerenleven. Nog steeds trouwens, want hij is en blijft een boer in hart en nieren.

Henk uit Gees: Ben jij altijd zo hartelijk en warm tegen de mensen? (werd er stil van) 
(Lachend) Oh jeetje.. wat een leuk compliment. De mensen om me heen zeggen wel dat ik ook zo ben, zowel op tv als in het echt. In ieder geval bedankt voor het compliment. Altijd leuk om te horen.

Mathilde uit Wenum: Wat vond je het leukst aan Gijsbert?
Zijn nuchterheid. Hij staat met beide benen op de grond.

Natasja uit Oude Niedorp: Wat was je leukste moment bij boer Gijsbert? 
Het autocrossen! Dat vond ik gewoon heel stoer, daar hou ik van.
En het moment dat de koe moest kalveren. Nu heb ik dat wel vaker gezien, maar dit keer was echt genieten, nu ik er zo met mijn neus bovenop stond.

J. uit Bergschenhoek: Ga je de komende weken nog naar de rest van BZV kijken? 
Jaaah, ik heb altijd alle seizoenen Boer zoekt Vrouw gevolgd, dus dit seizoen blijf ik zeker volgen.

Mariëlle uit Sint-Annaland: Hoe zag je je toekomst bij Gijsbert?
In het begin dat ik Gijsbert had ontmoet, zag ik wel een toekomst. Eentje waarin je allebei je eigen leven houdt, hij zijn boerderij, ik mijn werk. Maar dat je je wel in het bedrijf verdiept en meehelpt waar nodig.

Patricia uit Den Bosch: Vind je het niet jammer dat Gijsbert jou niet heeft gekozen? 
Je gaat wel naar de boerderij met het idee dat het leuk zou zijn als het wat zou worden. Je hoopt allemaal op een happy end, maar als het niet klikt, houdt het op. Toen vond ik het ook niet meer jammer.

Susan uit Eindhoven: Zou het zomaar kunnen dat als het niet tussen Gijsbert en Femke werkt, jij weer in beeld komt bij Gijs?
Nee, we zijn te verschillend qua karakter en ideeën. En dan gaat het niet werken..

Annelies uit Kloetinge: Krijg je veel reacties?
Heel veel reacties, ook op straat. Mensen zijn allemaal heel nieuwsgierig en positief. Zo van: 'Leuk dat je hebt meegedaan!' De meeste mensen vinden mij stoer en dapper en ze zeggen dat ik eerlijk ben geweest.
Ik moet zeggen als je zoveel positieve reacties krijgt, is dat absoluut een boost voor je zelfvertrouwen.