Interview met Pieter

27 februari 2011

Pieter beantwoordt de vragen telefonisch vanuit de stal. Halverwege de vragen gaat een koe aan de wandel: ‘Kom jij eens even hier.’

pieter

Annelies uit Kesteren: Hoe ziet jouw dag er nu uit, nu je een leuke vrouw hebt ontmoet? Is jouw dag veranderd?

Eigenlijk zijn mijn dagen niet zo veranderd. Ik heb natuurlijk gewoon mijn werk en we zijn niet altijd samen. Esther woont op een uur rijden van mij vandaag. Als het even kan, komt ze hierheen, en ik ga meestal op woensdagavond naar haar toe.
Als we niet samen zijn, sms’en en bellen we iedere dag. En als ze hier is heb ik nog steeds een normale dagindeling. Dan loopt ze mee. Zo helpt Esther met melken. Ze heeft d’r eigen overall hier al hangen.

Rita uit Stavoren: Wanneer gaan jullie samenwonen? En blijven je ouders dan op de boerderij?

Dat is een goeie. Als ik het zou weten, zou ik het je vertellen. Er wordt wel over nagedacht. Esther heeft twee kinderen, mijn ouders en mijn broer wonen hier al. Het wordt dan wel wat druk. We gaan in ieder geval niet met zijn allen in een huis zitten. Hier gaan we nog iets op verzinnen. Misschien iets bijbouwen. In het dorp gaan wonen is eigenlijk geen doen. Als er een koe kalft, moet je in de midden van de nacht naar de boerderij. Mijn ouders willen graag op de boerderij blijven, of in ieder geval in de buurt. Mijn vader loopt hier namelijk nog hele dagen rond te springen. Esther en ik gaan in ieder geval geen vijf, en trouwens ook geen twee jaar, heen en weer rijden. Wordt vervolgd dus.

Brigit uit Drunen: Wat vinden je ouders van je relatie?

Die vinden het prima, gewoon hartstikke leuk. Esther is ook een leuke meid, dus daar kunnen ze niks over te klagen hebben. Wat dat aangaat, heb ik het niet alleen getroffen, mijn ouders ook!
 

Corrie uit Etten-Leur: Waarom passen jullie zo goed bij elkaar?

Toen ik haar voor het eerst zag, dacht ik, ‘wat een mooie vrouw, dat zou wel eens iets kunnen worden.’ Het is lastig om precies te zeggen wat de klik is. Ze heeft leuke humor en ze vindt de mijne ook leuk. Ook al lijken we niet op elkaar, we passen goed bij elkaar. Maar waarom? Wat en hoe ze denkt en doet, zint me wel.

Thea uit Capelle aan den IJssel: Ik heb eigenlijk geen vraag maar een opmerking, ik was ook 1 van de brievenschrijfsters. Ik wil jullie erg veel geluk toewensen.

Dank je wel! Als je ooit in de buurt bent, kom gerust langs voor een kopje koffie.