Interview met Rick-Jan

25 oktober 2012

Na het vertrek van Rick-Jan van Henrieke's boerderij, konden fans van Boer zoekt Vrouw vragen voor hem insturen. De redactie heeft een selectie aan Rick-Jan voorgelegd. Lees hieronder zijn antwoorden!

Rick Jan

Mieke uit Nijmegen

Wat heb jij hard gewerkt op de boerderij! Heb je aan Henrieke laten zien hoe jij jezelf bent? Veel geluk in de liefde gewenst.

Niet helemaal, maar dat heeft meer te maken met dat de omstandigheden. Door de aanwezigheid van de camera ben ik niet echt mezelf geweest. Er waren natuurlijk ook momenten zonder camera, dan was het wel minder stil, maar zo’n sfeer trekt zich wel een beetje door.

Sanne uit Betuwe

Je bent een leuke knul om te zien, maar je had naar Henrieke toe wel wat meer initiatief mogen tonen. Wat heeft je daarin tegengehouden?

Daar heb je helemaal gelijk in. Ik had gewoon angst om als eerste die stap te zetten. Ik had liever gehad dat Henrieke dat deed. Oppervlakkig contact vergaat me wel makkelijk, maar als ik een super gaaf meisje ontmoet, vind ik het een stuk moeilijker worden. Achteraf gezien had ik het anders moeten doen. Ik had zelf meer initiatief moeten tonen.

Alex uit Lekkerkerk

Wat voelde jij voor Henrieke?

Ik vind haar een leuke meid. Ze heeft een leuke lach en mooie ogen. Ik had wel het idee dat we een hele goede toekomst tegemoet hadden kunnen gaan. Dat was ook mijn reden om te schrijven.

Maya uit Boskamp

Er vielen best wat stiltes tijdens de logeerweek bij Henrieke. Als je er zo op terugkijkt, wat had je dan graag nog willen zeggen tegen haar?

Dat ik haar leuk vind, dat ik het jammer vind dat er veel stiltes vielen en dat ik daar op de boerderij wel een toekomst zag.

Ankie uit Wellerlooi

Wat ging er door je heen toen Henrieke je plots weg stuurde?

Ik baalde heel erg. Op het moment dat je mee naar buiten loopt, heb je al zo’n voorgevoel dat je weggestuurd gaat worden, maar je hoopt toch van niet. Ik dacht vooral: ze maakt de verkeerde keuze.

Willem-Jan uit Fijnaart

Jouw grote droom is boer worden. Met Henrieke is het niet gelukt. Hoe ga je deze droom nu verwezenlijken? Weer schrijven op een boerin in het volgende seizoen?

Ik denk niet dat ik weer zal schrijven op een boerin. Ik wacht eerst even af wat er nu allemaal op me af komt, misschien dat ik in de tussentijd wel iemand ontmoet.

Anouk uit Goes

In je profiel staat dat je lievelingseten balkenbrij is. Wat is dat? En is dat ook jouw specialiteit om zelf klaar te maken?

Ik heb dat vroeger heel vaak bij mijn oma en mijn tante gegeten, zij maken dat zelf. Wat het precies is weet ik niet, maar volgens mij zijn het de overblijfselen van een koe nadat deze geslacht is. Je kunt het geloof ik ook wel in de supermarkt kopen, maar het is best wel duur. Het is niet mijn specialiteit.