Interview met Yoni

8 november 2012

Afgelopen zondag nam Yoni definitief afscheid van Henk. Fans van Boer zoekt Vrouw konden vervolgens vragen stellen. We legden er een aantal aan Yoni voor.

Henk Yoni

Peter uit Oosterhout

Yoni, in jouw terugblikvideo zien we je een kast inruimen. Was je al van plan om op jezelf te gaan wonen?

Ja, dat was al het plan. Ik kreeg tijdens de opnames van Boer zoekt Vrouw te horen dat het huisje voor mij beschikbaar was. Dus ik moest tussen de dagdate en de logeerweek verhuizen. En ik had ook nog eens net een nieuwe baan, dus het was een drukke zomer.  

Tessa uit Spanbroek

Jullie waren allebei leuke vrouwen. Wat vond je het leukste om te doen met Henk en Fiona?

Ik vond heel veel dingen leuk. We hebben veel met zijn drieën gedaan. Vooral het paaltjes zetten in het weiland leverde veel hilarische momenten op. Dan staat Henk daar met zo’n enorme hamer te zwaaien alsof het een lucifertje is en wij moeten veel moeite doen om hem überhaupt omhoog te krijgen. Je kunt beter vragen wat ik niet leuk vond. Er hing die week gewoon een ontzettend leuke sfeer, erg ongedwongen en we hebben zo gelachen met elkaar. Natuurlijk was er ook wel onzekerheid, maar dat is niet iets wat we hem kwalijk namen. Hij verdeelde zijn aandacht juist supergoed.

Jenny uit Roermond

Je zag het al helemaal zitten bij Henk op de boerderij. Ben je nu weer op zoek naar een boer? (omdat die levensstijl jou zo aantrekt)

Dat lijkt misschien zo in de uitzending. Mijn ultieme droom is de stad uit te gaan en het boerenleven trekt mij heel erg, maar ik heb geschreven om Henk, niet om de boerderij. Hij is heel puur en dat vind ik zo mooi aan hem. Al toen ik de eerste beelden zag, nog voordat hij een woord had gezegd, kon je zo recht in zijn ziel kijken. Het kwam recht uit het hart. Er zijn maar weinig mannen zo.

Diederik uit Groesbeek

Is er een kans dat ik jou tegen het lijf loop op de Boer zoekt Vrouw Afterparty? Dat zou zeker een reden zijn om te komen namelijk!

Ja, ik ga er naartoe met een vriendin. Niet om een nieuwe man op te scharrelen, maar om te dansen en te genieten met fans en andere deelnemers van het programma. Maar aanspreken mag natuurlijk altijd. Ik kom uit Brabant, dus ik vind het altijd gezellig om te kletsen. Ik sta ook wel open voor iets nieuws, maar die moet dan wel net zo’n mooi en puur karakter hebben als Henk.

Lydia uit Wassenaar

Je reageerde heel sterk toen Henk zijn keuze bekend maakte. Moest je niet even een traantje wegpinken toen je eenmaal alleen in je auto zat?

Ja, ik heb heel hard moeten huilen, heel hard. Maar ik had met Fiona van te voren besproken dat wie er ook weg moest, we ons sterk zouden houden en geen arm om elkaar heen zouden slaan, want dan breken tranen door. Het moest een fijn moment voor Henk worden . Hij had dan eindelijk zijn keuze gemaakt, iets waar hij het ook heel moeilijk mee gehad heeft. Het moest een mooi einde hebben.  

Wouter uit Arnhem

Met welk gevoel verliet je de boerderij van Henk?

Met het besef dat ik een heel gelukkig mens ben. Ik ben een mooie ervaring rijker en ik heb een hele mooie week met Henk, Fiona en daarvoor natuurlijk ook nog met Lisa gehad. Het zijn echt super mensen. Dat ik dat mee heb mogen maken, daar ben ik dankbaar voor.

Jesse uit Amersfoort

Je gaf een aantal keer aan dat je het moeilijk vond om Henk te ‘delen’ tijdens de logeerweek. Heb je het gevoel dat als je meer tijd met Henk alleen was geweest, dat dat zijn keuze had kunnen beinvloeden?

Nee, absoluut niet. Ik vond het heel belangrijk dat we allebei zoveel mogelijk de kans kregen om met hem te praten. Als hij minder met Fiona had gepraat, had hij misschien verkeerd gekozen en had hij daar na een aantal maanden spijt van gekregen.  Het ging niet om het winnen van Henk, het ging erom dat Henk een nieuwe liefde leerde kennen. En om een goed beeld van beiden te krijgen, moet je met allebei praten. Dan kun je je keuze ergens op baseren.