Jouke: “Ik vond het ongemakkelijk om mijzelf terug te zien”

19 mei 2022

Kijkers van Boer zoekt vrouw konden vragen insturen voor de boeren. Wij legden er een aantal aan Jouke voor.

jouke reunie 2

Manon: Veel Friezen deze serie! Kennen jullie elkaar?

“Toevallig wel. Sander woont vlakbij mij en die heeft ook wel eens op de boerderij gepast, toen ik op vakantie was. En ik ben wel eens op de boerderij van Hilda geweest. Hilda zelf kende ik niet, maar haar broer wel.”

Sonja: Zijn je ouders blij met Karlijn?

“Ja, heel blij! Natuurlijk vooral blij voor mij dat het gelukt is om de liefde te vinden. Maar de klik tussen Karlijn en mijn ouders is vanaf het begin al heel goed. Ze kunnen goed met elkaar opschieten, dus daar ben ik heel blij mee.

Marianne: Hoe vond je het om jezelf terug te zien?

“Ongemakkelijk. Vooral in het begin, dan denk je, klinkt mijn stem echt zo. En ook mijn soms wat onhandige uitspraken zijn nou niet echt fijn om terug te zien. Maar je went er wel steeds meer aan. Bij de reünie uitzending kijk ik alweer anders naar mezelf. Dan ben ik ook meer gewend aan de camera’s.”

Toos: Waarom had je plastic gespannen bij de boerderij?

“Ik woon op een boerderij die van alle kanten bekeken kan worden. En we zitten ook vlakbij een weg. En toen het lekkerder weer begon te worden wilden we ook wel eens buiten ontbijten of koffie drinken. Maar alles moest natuurlijk geheim blijven voor de buitenwereld. Dus toen hebben we bedacht om plastic te spannen, zodat we toch nog wat buiten konden.”

Eva: Wat gaan jullie als eerste doen nu niks meer geheim is?

“Het terras op! Nu met dit mooie weer hebben we daar heel veel zin in.”