Klarijn onthult haar recept voor pompoensoep

6 januari 2008

Weet je nog? Klarijn  maakte pompoensoep voor Henk, Marlou en Maartje. Henk vertelde op zijn manier wat hij van de soep vond. 

Klarijn heeft speciaal voor de bezoekers van de site het recept opgeschreven... 

Pompoensoep

Pompoensoep maken is een ware slachting, maar kan veel voldoening geven. Het komt aan op alle liefde èn kwaadheid die je erin legt. Sommige pompoenen laten zich met een kaasschaaf van hun schil ontdoen, voor andere is grof geweld en brute kracht nodig en natuurlijk een hakbijl of een scherp mes. 

Zaak is tijdig te herkennen met welke soort pompoen je te maken hebt. Ontvelde en met een vreemdsoortig oranje vliesje bedekte handen is het resultaat, maar dan heb je ook wat: keurig geprepareerde pompoenblokjes, rijp voor de soep.

Fruit vervolgens een uitje en knoflook, voeg de stukken pompoen toe en bak alles een paar minuten op. Giet er een bouillon naar keuze bij - bospaddenstoelenbouillon is mijn favoriet - en breng het geheel aan de kook. 

Voeg aan het brouwsel laurierblaadjes en wat citroensap toe. In de kookpot gaan ook nog twee ingrediënten die ik helaas niet kan prijsgeven. 

Maak lekker veel, zodat je nog wat kunt invriezen voor onvoorziene momenten! 

Laat de boel pruttelen tot de pompoen zacht is geworden, verwijder de laurierblaadjes en pureer de ontstane prut met een staafmixer. Voeg tenslotte wat melk toe, verwarm de soep langzaam en dien hem meteen op. 

Succes gegarandeerd bij je gasten (enkele uitzonderingen daargelaten natuurlijk)!

Tips van de kok:
1. Dien de soep op met een lepel crème fraîche.
2. Bereid ook soep uit een pakje (bij voorkeur lente-bosuisoep) en doe een vergelijkend warenonderzoek.
3. Neem alles met een korreltje zout (en peper)...
 

Eet smakelijk!

Klarijn