De laatste blog van Annekim

3 augustus 2017

Elke week kun je een blog verwachten van kersverse ‘boerinnen’ Mara, Fleur of Annekim. Ze vertellen elkaar hoe de lange-afstandsrelatie ze afgaat. Zien ze David, Herman en Marc vaak? Hebben ze al emigratieplannen?

Lieve Fleur en Mara,

Ik heb net op tijd jullie brieven kunnen lezen! Ik zit inmiddels zo diep in de bush van Zambia verscholen dat communicatie met de buitenwereld een hele uitdaging is. Bijna een maand geleden ben ik aan mijn nieuwe baan begonnen als manager van Mukambi Plains Camp in Kafue National Park. Dit is een kleinschalig safarikamp op een paradijselijke plek in Zambia waar de natuur nog volledig ongerept is en je geen andere toerist tegen zult komen. Er is geen telefoonnetwerk beschikbaar en het installeren van de satelliet voor de Wifi ging uiteraard - volgens goed Zambiaans gebruik - niet zonder complicaties.

Keihard werken
Het opbouwen van het kamp was een hele klus, lange dagen werken en keihard aan de bak om alles klaar te krijgen voor de eerste gasten. Twintig minuten voordat de eerste gasten het kamp inliepen waren wij eindelijk zover! En gelukkig vertrekt iedereen na drie dagen weer met een grote glimlach op hun gezicht, het loopt tot dusver als gesmeerd.

De breuk met Marc
Bedankt voor jullie lieve reacties wat betreft de breuk tussen Marc en mij. Het is inderdaad heel jammer en ontzettend vervelend hoe de dingen soms kunnen lopen. Onze paden bleken toch niet voldoende bij elkaar te komen ondanks dat het hele ‘pakket’ zo perfect leek. Na de opwinding en de blije spanningen rondom onze deelname aan het programma, de uitzendingen op de Nederlandse televisie en het mediaspektakel er omheen kwam er eindelijk een periode van rust in onze prille relatie. Dit was het moment waarop de initiële vlinders, die Marc en ik beiden uitgebreid voelden, plaats moesten gaan maken voor warmte, onafscheidelijkheid en ‘houden van’. Tot mijn grote spijt en verdriet merkte ik dat de fonkeling en het ‘vuurwerk’, in de manier waarop ik onze relatie ervoer, ontbraken.

Met ons beiden gaat het helemaal goed komen! Marc is een fantastisch lieve, zorgzame en oprechte man met een hart van goud. Vanuit het diepste van mijn hart wens ik hem al het geluk in de wereld toe. Ik twijfel er geen moment over dat hij dit ook zal vinden. Wij hebben goed contact gehad de afgelopen tijd en gaan als vrienden verder met een prachtige ervaring die wij samen delen en niemand ons meer af kan nemen.

De toekomst
Ik heb direct bij het verkrijgen van een internetverbinding jullie laatste brieven gelezen. Ik ben zo blij te lezen dat jullie beiden dolgelukkig zijn en genieten van het leven met David en Herman. Het is jullie gegund! Ik zou het fantastisch vinden om op de hoogte te kunnen blijven van jullie avonturen, carrière keuzes, boerinnen transformaties en met regelmaat foto’s voorbij te zien komen. Wellicht dat een van jullie Riks en Nicole opvolgen en de volgende zijn die het huwelijksbootje instappen? ? Ik zie de uitnodiging vanzelf wel deze kant op komen..

Meiden, tot gauw! Ik wens jullie het allerbeste en geniet van jullie mannen!

Lieve groetjes,

Annekim