Lekker met GPS op de trekker

25 april 2013

Hallo penvriendinnen,

Wat leuk om jullie belevenissen elke week weer te lezen. Monika, gefeliciteerd met jullie huwelijk. Ik hoop dat jullie een leuke dag hebben gehad en samen lekker zullen genieten.

Wilma, wat maak je inderdaad een hoop mee als je in Boer zoekt Vrouw de liefde hebt gevonden. Je wordt in een klap bekend. En er komt van alles op je pad. Ik vind het vooral mooi om te zien wat jullie met jullie bekendheid doen en daardoor zo’n mooie bijdrage kunnen leveren voor KWF.

Wij hebben ook gemerkt dat je doordat je bekend bent geworden een serieuze bijdrage kan leveren aan bijvoorbeeld goede doelen, maar ook dat je gevraagd wordt voor leuke en grappige activiteiten. Zo mogen wij onderdeel uitmaken van de koningsvaart in Amsterdam, worden we gevraagd voor andere activiteiten waar je normaal gesproken nooit mee in aanraking zou komen. We voelen ons wat dat betreft ook best wel vereerd. Je hebt ineens een heel ander leven.

‘Mijn boer is blij’

Voor jou zal dat inderdaad ook een enorme omschakeling zijn geweest, Femke, buiten dat je bekend bent geworden, je ook nog eens in een totaal ander gebied bent gaan wonen en nu ook gaat werken. Wel onwijs leuk dat het zo goed met jullie gaat en je het zo te horen erg naar je zin hebt gekregen.

Hier gaat ook nog steeds alles erg goed. Wij zijn afgelopen week druk bezig geweest met het aanleggen van een nieuw betonplaten pad in het land waar de koeien over kunnen lopen, zodat ze ook bij slecht weer gemakkelijk het land in en uit kunnen lopen. Ik moet zeggen, het is erg leuk om samen zo lekker bezig te zijn en dan terug te kunnen kijken op het mooie resultaat.

Eindelijk begint het mooi weer te worden. Er kan dus weer gewerkt worden in het land. Mijn boer is daar heel erg blij mee. Lekkere temperatuur en weinig wind is erg fijn als je veel buiten bezig bent. Doordat de wind was gaan liggen, konden we gaan kunstmest strooien. Ik had dit nog nooit gezien dus ik mocht mee.

De trekker klaar maken, kunstmestbak vullen en gaan. Tenminste dat dacht ik. Wat blijkt nou, er bestaat dus een soort GPS voor in de trekker. Je kunt de GPS zo instellen dat je precies weet hoeveel en hoe breed je hebt gestrooid. Van tevoren zet je het stuk wat je wilt gaan strooien uit. Daarna rij je door de GPS aangegeven rijpaden heen en weer, zodat je gemakkelijk overal en efficiënt op het stuk land geweest bent. Ook als je even teruggaat om je bak te vullen laat hij precies zien waar je gebleven bent. Echt ideaal.

Broedende vogels niet storen

Tijdens het rijden hadden we het over de vogels die er te zien waren vanuit de trekker. Henk vertelde dat de dieren zich al beginnen te nestelen en dat er misschien een kleine kans was dat we een nestje zouden tegenkomen, en ja hoor, daar was hij dan een heel klein beschut nestje van de kieviet. Echt super mooi om te zien.
Ik krijg nu de smaak te pakken en ben erg nieuwsgierig naar de andere nestjes maar Henk maakte mij erop attent dat je niet teveel moet gaan kijken bij die nestjes omdat je zo de broedende vogels verstoort. Heel begrijpelijk dus ik wacht het maar rustig af.

Eindelijk gaan we wat van de lente zien! Heerlijk als ook de zon weer wat vaker en langer gaat schijnen. Ben erg benieuwd naar jullie lente ervaringen op het platteland.

Groetjes ook aan jullie mannen,

Fiona