Liefde is voor, liefde is voor de boeren

7 februari 2022
Liefde is voor Leo

Al meer dan zeventien jaar helpt Boer zoekt vrouw boeren aan de liefde, en met succes. Sinds 2004 zijn 103 boeren gevolgd in hun zoektocht naar de liefde en hebben 85 van hen een vaste relatie. Deze boeren hebben inmiddels voor heel wat nageslacht gezorgd: maar liefst 95 kinderen zijn er geboren. 

Liefde is voor iedereen, liefde is voor de boeren

Toen Boer zoekt vrouw bijna 17 jaar geleden voor het eerst op tv was, had niemand het gigantische aantal kinderen kunnen voorspellen. Yvon Jaspers: “Tijdens de opnames van het eerste seizoen Boer zoekt vrouw was ik zwanger. Mijn dochter Keesje is 15 en Guus, de eerste Boer zoekt vrouw-baby, wordt dit jaar 15. Keesjes hele leven presenteer ik Bzv en haar hele leven hoort zij over relaties, huwelijken en geboortes. Over hoe Boer zoekt vrouw het leven van zoveel mensen positief heeft beïnvloed. Als ik echt stil sta bij het feit dat er 95 kinderen op de wereld zijn gekomen omdat papa en mama elkaar dankzij het programma hebben leren kennen, is dat bijna niet te bevatten. Laatst werden er in één week vier meisjes geboren en dan betrap ik mezelf erop dat ik me stiekem toch iedere keer een beetje tante voel, haha!”

Boer zoekt vrouw is hard nodig

Ook voor dit seizoen hebben zich weer honderden boeren aangemeld. Yvon snapt wel waar dit door komt. “Je moet je voorstellen dat “boer zijn” iets is dat nooit ophoudt. Je bent ook boer in het weekend en in de nacht. De boerderij vraagt zoveel. Stel je voor dat jij degene bent die verantwoordelijk is voor honderd koeien in een stal. Dan schiet je vrije tijd er wel eens bij in. Je werkt vaak alleen of met je familie, flirten met een collega zit er niet in. Daar komt natuurlijk bij dat best veel boeren een tikkie verlegen zijn en wat onzekerder in de liefde. Et voilà, de honderden aanmeldingen zijn een feit! Voor ons natuurlijk een bevestiging dat we na 17 jaar Boer zoekt vrouw nog steeds hard nodig zijn!”

Die ene brief

Voor tien boeren gaat de zoektocht over twee weken verder en worden de brieven gebracht. En je hebt er maar één nodig! Die ene brief, die brief die je laat stralen, die brief waarvan je een warm gevoel krijgt van binnen… Zit die brief er dit jaar tussen voor de tien boeren van het nieuwe seizoen? Nog even geduld; zondag 27 februari (20.25 uur, KRO-NCRV, NPO1) brengt Yvon de brieven langs.

Gerben en zijn brieven
Liefde is voor iedereen, liefde is voor Bertie
Liefde is voor iedereen, liefde is voor Henk
Liefde is voor iedereen, liefde is voor Leo
Liefde is voor iedereen, liefde is voor Steffi