Maak ook de bietensoep van Wietse

27 september 2009

Voorgerecht van rode bieten en geitenkaas

Ingredienten

  • 500 gram gekookte rode bieten (ca. 4 stuks)
  • 2 eetlepels olijfolie om in te bakken
  • 1 middelgrote ui of sjalot, gepeld en fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 30 gram boter
  • Scheutje balsamico-azijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • blaadjes van enkele takjes tijm
  • zeezout en zwarte peper naat behoefte.
  • 100 gram crème fraiche
  • 50 gram zachte verse geitenkaas
  • Olijfolie
     

Bereidingswijze
Schil de bieten en hak ze fijn.
Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook ca. 5 minuten.
Voeg de boter toe en laat smelten.
Voeg de fijngehakte bieten toe.
Roer goed terwijl je ze op hoog vuur bakt.
Blus af met de balsamico-azijn en laat deze verdampen.

Schenk de kippenbouillon erbij en voeg de tijmblaadjes toe. Breng aan de kook en laat het geheel garen.
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender en zeef deze.
Breng op smaak met zout en peper.
Klop de geitenkaas met de crème fraiche tot een egaal geheel.

Doe de soep in een schaaltje, bord of kom en schep er een eetlepel kaasmengsel op. Druppel nog wat olijfolie en garneer met enkele kruidenblaadjes.