Maak zelf de nasi van Audrey's moeder

15 november 2009

Boer Hans kreeg bij zijn nieuwe schoonmoeder nasi voorgeschoteld. Zo maak je 'm...

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 4 kipfilets
  • 5 ons varkenshaas voor saté
  • Taugé (+/- 250 gram)
  • Witte kool (+/- 250 gram)
  • 1 prei
  • Zakje soepgroente (+/- 150 gram)
  • Spaanse peper
  • Zilvervlies rijst (400 gram)
  • Zout en peper
  • 1 ½ zakje nasi kruiden (Conimex)
  • Saté marinade
  • Olijfolie
  • Satésaus
  • Sambal

Bijgerechten 
Kroepoek
Atjar tjampoer
In stukjes gesneden banaan

Voorbereiding
De varkenshaas voor de saté in blokjes snijden, marineren en op stokjes doen.
De kipfilets in kleine stukjes snijden en naar behoefte op smaak brengen met wat zout en peper. Vervolgens alle groente snijden en de oven voorverwarmen voor het grillen van de saté.

Bereiding
Bak de kipfilets in de olijfolie gaar en voeg hierna alle groente toe. Wanneer de groente gaar is, voeg je de nasikruiden toe en roer je het geheel goed door. Naar smaak kan je ook sambal toevoegen.
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng vervolgens de rijst met de groente en kip door elkaar.

Leg de satéstokjes op het rooster in de oven (grillstand). Draai regelmatig de stokjes om tot ze gaar zijn. Verwarm tot slot de satésaus.

Eet smakelijk!