Martin: 'Op emotioneel vlak is het een hectische fase'

26 november 2012

Fans van Boer zoekt Vrouw konden na de reünie al hun prangende vragen insturen voor de boeren. De redactie heeft een selectie voorgelegd aan hen.

martin en wilma

Imke uit Utrecht

Had je meteen al in de gaten dat Wilma de vrouw was waar je voor wilde kiezen of heb je tot het eind getwijfeld?

Toen ik Wilma op de speeddate had gesproken, had ik bij haar direct de meest warme gevoelens. Zij was wel mijn favoriet. De enige twijfel die ik in het begin had was of ze wel de echte Wilma liet zien. Je hebt voor de camera’s natuurlijk altijd een bepaalde gereserveerdheid. Maar daarom is de constructie van speeddate, dagdate en logeerweek wel een goede, want zo leer je iemand echt kennen.

Nora uit Rotterdam

Waarop ben je gevallen bij Wilma en wat vind je het aantrekkelijkst in haar?

Ik ben toch wel vooral gevallen op het feit dat we gelijkwaardig zijn. Ook omdat je dezelfde situatie mee hebt gemaakt, er alleen voor komen te staan met vier kinderen. Wilma is een hele warme persoonlijkheid, het voelt heel prettig om bij haar te zijn en te kunnen praten over alles wat je bezighoudt. Ook fysiek vind ik het een bijzonder aantrekkelijk mens.

Jolanda uit Bennebroek

Hoi Martin, oud klasgenoot van de lagere school. Leuk om te zien hoe je straalt op tv. Lukt het om met je bekendheid om te gaan?

Dat is echt wel even wennen. Er komt opeens zoveel op je af. Gelukkig hebben we mediatraining gekregen van de KRO, dat helpt heel erg om het leuk te houden.

Johan uit Ouwerkerk

Je hebt bij het laatste keuzemoment Swaen naar huis gestuurd. Wilma kon het goed vinden met haar. Hebben jullie nog wel eens contact met haar (gehad)?

Ja, ik heb haar ’s maandags na het keuzemoment aan de telefoon gehad. Toen feliciteerde ze me nog. Er is absoluut geen sprake van een akelig gevoel. Natuurlijk wel teleurstelling, maar zij realiseerde zich ook dat ze er anders in zat dan Wilma. De warme gevoelens die Wilma voor mij had, waren er bij Swaen niet. Inmiddels hebben we regelmatig telefonisch contact met elkaar en staat de afspraak om snel bij haar langs te gaan.

Lineke uit Kootstertille

Is het de bedoeling dat jij en Wilma zo snel mogelijk gaan samenwonen en ook opnieuw gaan trouwen?

Het is wel de bedoeling, maar dat gaat best even duren. Trouwen hebben we het nog niet zo expliciet over gehad. We doen ons uiterste best om zo veel mogelijk bij elkaar te zijn, maar veel meer dan de weekenden lukt nu nog niet.  

Ilse uit Brabant

Is er na de opnames de rust weer terug gekeerd en heb je elkaar hierdoor nog beter leren kennen? Het gaat tijdens de opnames natuurlijk in een sneltreinvaart!

Daar heb je helemaal gelijk in. Op emotioneel vlak is het een hectische fase. Gelukkig hadden we na de opnames de rust om elkaar beter te leren kennen, omdat er nog niet zoveel op televisie was geweest. Daarom is het goed dat er een tijdje tussen de opnames en de uitzendingen zit. Als deze fase direct na het keuzemoment was gekomen, was het best heftig geweest.