Meer weten over boer Arthur?

14 mei 2012

Arthur groeide op met twee zussen, Arthur is de middelste. Zijn zussen zijn getrouwd en hebben kinderen. Zijn vader is overleden en zijn moeder woont zelfstandig in een dorp verderop.

Arthur heeft een middelgroot (3,5 ha) komkommerbedrijf. De komkommers worden in kassen geteeld op steenwolmatten in bakken. Veel binnen het bedrijf is gemechaniseerd, behalve de oogst, die gaat met de hand. Arthur teelt samen met zijn werknemers 7 miljoen komkommers per jaar. Hij heeft het altijd al leuk gevonden om komkommers te telen. Van kind af aan hielp hij zijn vader al. Vooral de snelheid vindt hij leuk, binnen 8 dagen groeit een komkommer uit tot een consumeerbare komkommer! Een komkommer bestaat overigens uit 99% water, dus dik word je er niet van.

In de liefde is Arthur een laatbloeier, hij heeft nog nooit een relatie gehad. Hij vindt het nu wel tijd worden om het te proberen. “Je hebt nu nog een heel leven voor je, je kan het leven een stuk aangenamer maken lijkt me.” Hij mist warmte en gezelligheid. Hij zoekt een vrouw die zorgzaam is, van gezelligheid houdt en actief is. Arthur zou ook nog graag een gezinnetje willen stichten.