Meer weten over boer Johan?

14 mei 2012

Johan komt uit een gezin van in totaal zes broers en zussen waarvan Johan de jongste is. Johan runt de boerderij met zijn oudste broer Henk. Zijn vader helpt nog steeds mee. Johan is samen met zijn broer altijd met hart en nieren bezig met de spruiten. Er worden soms wel 50.000 kilo spruitjes per dag geoogst.

In Nederland eet men veel kleine spruiten, de grotere soort (10mm groter) gaat vooral naar Duitsland. Het telen van spruitjes is heel arbeidsintensief. Daar moet je veel over nadenken; schema’s, precisiewerk, etc.

Johan is heel technisch en vindt het leuk om aan machines te sleutelen. Hij heeft ook een spruitjes-oogst machine laten ontwikkelen geheel op zijn eigen ontwerp. Maar Johan is ook veel op het land te vinden en dan doet hij al het handwerk wat nodig is.
Voor de hobby heeft Johan 3 schapen met pasgeboren lammetjes.

Johan is gescheiden en heeft uit dit huwelijk twee dochters van 5 en 3,5 jaar. Hij vindt het erg leuk om vader te zijn en hij staat bij een nieuwe relatie open voor gezinsuitbreiding. Hij komt zelf ook uit een groot gezin. Hij vindt het geen probleem als een vrouw uit de Randstad zou komen, het is echter voor haar wel een eindje rijden naar het noordelijkste puntje van Groningen.

Johan is op zoek naar een spontane, actieve vrouw die samen met hem en zijn kinderen een goed leven wil opbouwen in en om de boerderij. Hij vindt het belangrijk dat ze vrolijk is, midden in het leven staat en actief is.