Over rollen, vogels en ... Henk

28 maart 2013

Hallo Femke, Monika en Wilma,

Wat een kil weer hè, nog steeds zo koud. Maar als je dan inderdaad de lammetjes weer ziet en af en toe een glim van de zon verlang je eigenlijk nog meer naar het mooie weer. Het is daar nu toch wel echt tijd voor.

Femke wat ontzettend leuk dat jullie op vakantie zijn geweest. Moest vast heerlijk zijn geweest om er even uit te zijn. Wel lief van je moeder om mee te gaan om voor de kinderen te zorgen, zodat je ook samen met Gijs even kon genieten. Oh, en niet te vergeten gefeliciteerd met je nieuwe baan.

Aan de rol

Over landrollen gesproken. Twee weken geleden, toen het even mooi weer was, moest er ook hier gerold worden. We hebben een stuk natuurland wat je minder mag bemesten, maar wel onderhouden moet worden. Henks vader, Gerard, ging deze klus klaren. Ik zag de rol en had geen idee waar dat goed voor zou zijn. Ik vroeg het aan Henk, maar kreeg er toch niet echt een beeld bij. Van Gerard mocht ik mee.

Toen we op het stuk land aan het rollen waren, zag ik ook wel echt verschil. In de herfst trappen de koeien het land stuk doordat het land vaak te nat wordt. Gerard vertelde mij dat je het stuk land rolt om je land te egaliseren, zodat er minder snel water op blijft staan en zodat je ook minder grond en vuil in je hooi krijgt.

Terwijl wij aan het rollen waren, viel mij ineens een hele aparte vogel op die ik eigenlijk nog nooit gezien had. Dit bleek de kievit te zijn. Hij had een heel leuk pluimpje op zijn hoofd waaraan ik hem nu kan herkennen.

Toen ik erop ging letten, zag ik alleen maar meer bijzondere vogels zo zag ik een grutto, schoolekster en tureluur. Ik hoorde van Henk dat dit allemaal weidevogels zijn en dat ze zich hier gaan nestelen. Henk had een kaart voor mij meegenomen met allemaal verschillende vogels met hun eitjes en vervolgens hun jongen erop. Zodat ik kan zien wie bij wie hoort. Ik moet zeggen: het is wel heel erg leuk om de natuur zo te volgen.

Uren gezellig praten

Inmiddels heb ik al echt mijn eigen plekje gevonden hier op de boerderij. Zowel binnen als buitens huis. Henk en zijn ouders betrekken mij ook echt bij de ontwikkelingen en de dagelijkse gang van zaken hier op de boerderij. Dat maakt het ook extra leuk om mee te denken en veel te leren. De dingen die ik leuk vind om te doen doe ik ook met veel plezier zoals het groot brengen van de kalveren.

Henk en ik kunnen ook uren gezellig praten of nieuwe plannen bedenken, niet alleen voor de boerderij maar ook voor ons zelf. Zo hebben we gepland om na alle drukte van afgelopen jaar eens lekker met z’n tweetjes op vakantie te gaan. Even lekker van elkaar genieten en van de rust en de natuur in een ander land.

Ik kijk uit naar jullie volgende brieven en ben erg benieuwd hoe het nu met jullie gaat.

Groetjes Fiona