Rianne: 'Ik heb weer goed nieuws!'

18 juni 2015

Lieve Esther en Hetty,

Wat een veranderingen allemaal bij iedereen. Echt zo leuk te lezen dat we eigenlijk alle drie in hetzelfde vaarwater zo onderhand zitten. Iedereen is zo goed als bij haar 'boer' ingetrokken! Maar natuurlijk heel erg jammer om te lezen dat het tussen Bertie en Esther toch niet geworden is wat ze hadden verwacht. Ik hoop dat het goed gaat met jullie allebei.

In de lammerij

Ik ben inmiddels verhuisd naar het prachtige eiland Texel. Heerlijk om hier te wonen! Ik zou voor geen goud meer terug willen haha. Wel heb ik de gehele verhuizing in de drukste maand gepland. We zitten namelijk vol in de lammerij wederom. Bij ons hebben we drie keer per jaar een groep schapen die aflamt, zodat we het hele jaar door een constante aanvoer van melk hebben.

Ik heb twee weken geleden mijn paard verhuisd en een twee dagen later ook mijn katten. Dat gaf wel heel wat stress hoor. Veel onzekerheid over hoe het allemaal ging lopen en of ze het naar hun zin gingen krijgen en uiteraard hoe Jan het zou bevallen om met drie katten in huis te leven :). Maarrrrr, ik kan jullie zeggen: het valt hem allemaal heel erg mee. Hij heeft zelfs voor één van mijn katten al een nieuwe bijnaam bedacht; ‘Napoleon’. Dit omdat ze een echte ontdekkingsreiziger is.

Mini lammetje

Ik heb samen met Ans (de moeder van Jan) ook weer een lammetje die onze harten heeft gestolen. Gelukkig mag ze als ooi blijven (ze wordt later als ze groot wordt een melkschaap). Ze heeft de naam Mini gekregen omdat ze ontzettend klein is t.o.v. de andere pasgeboren lammeren. Het is echt een schatje die sinds gisteren ook echt achter mij aan hobbelt in de stallen. Ze heeft zelfs al even op de rug van mijn paard Eastwood gezeten (de goedzak).

Ook ben ik sinds een 2,5 week begonnen bij mijn nieuwe baan. Ik heb hele leuke collega’s en voel me er al echt thuis. Wel is het allemaal qua werk nogal wennen omdat alles weer nieuw is. Ik voel me een echte beginneling. Hopelijk gaat dat gevoel snel over.

Foto’s en praatjes

In de winkel op de boerderij is het inderdaad sinds het programma een stuk drukker geworden. Veel mensen die langs komen om te kijken op de boerderij van Boer Jan. Ook worden er nog steeds veel foto’s en praatjes gemaakt als ik in de winkel sta. Maar ik vind dat ook wel gezellig en leuk. De mensen zijn allemaal erg geïnteresseerd. Iedereen is dan ook welkom bij ons op de boerderij tijdens de openingstijden van de winkel. Het lamsvlees wat wij verkopen aan de horeca bedrijven op Texel loopt ook als een tierelier. We verkopen steeds meer lamsvlees, waardoor we soms zelf tekorten dreigen te hebben in de winkel vooral.

‘Ik ben zo blij’

Terwijl ik dit bericht nog even doorlees voordat ik het verstuur naar jullie kan ik mijn tekst inzake de verkoop van mijn huis gaan aanpassen.  Want….. ik heb net een bod gekregen en dat heb ik geaccepteerd!!! Echt wauw!! Ben zooo blij.. :). Ik begon hem al wel een beetje te knijpen om eerlijk te zijn, want ik hoopte hem wel echt deze maand te verkopen. Aangezien de toetsrente voor de hypotheken omhoog gaat per 1 juli en veel mensen tot wel 10% minder kunnen lenen dan voorheen. Als ik hem deze maand niet zou verkopen dan zou het nog wel een tijdje gaan duren, tenminste daar was ik bang voor :). Hoe gaat het bij jou verkoop Hetty? Hopelijk zit er eindelijk schot in de zaak..

Ik ga weer stoppen met mijn verhaal, want er is weer werk aan de winkel. De lammetjes willen weer de fles hebben. Veel succes allemaal en ik ben weer benieuwd naar jullie volgende brieven.

Liefs Rianne