Riannes brief: 'Ik heb een nieuwe baan!'

21 mei 2015

Lieve allemaal,

Alweer een maand verder sinds mijn vorige brief aan jullie. Sinds die tijd alweer heeel veel gebeurd.

Lieve allemaal,

Alweer een maand verder sinds mijn vorige brief aan jullie. Sinds die tijd alweer heeel veel gebeurd.

Ik heb inmiddels een baan gevonden waar ik zeer binnenkort ga beginnen. Ik heb er echt heel erg veel zin in, maar om tot zo ver te komen heeft wel heel wat voeten in de aarde gehad. Ik heb zo’n acht gesprekken gehad bij bedrijven en ik zat heel erg te twijfelen tussen twee verschillende bedrijven.  Ik heb uiteindelijk voor een functie binnen een assurantiekantoor gekozen.  Dit onder meer omdat dit goed past binnen het werk wat ik nu doe.

Nu ik een baan heb gevonden, komt het verhuizen naar Texel heel erg dichtbij. Elk weekend neem ik mijn auto weer volgeladen mee op de boot en weer leeg terug om hem vervolgens weer vol te laden. Wat kan een mens toch veel spullen hebben. Wel wordt Jans en nu ook mijn huis eens even goed onder handen genomen. Alle oude en overbodige spullen worden aan Stichting Vienna gedoneerd. Dit is een stichting die een stalgenootje van mij heeft opgestart voor paardrijden voor gehandicapten. Zij heeft ook een tweedehands winkel dus kan de spullen wel goed gebruiken. 

Rust

Helaas is mijn huis nog niet verkocht. Ik heb tot nu toe twee kijkers gehad. De eerste kijker had een bod gedaan, maar kon helaas niet genoeg aan hypotheek krijgen dus die heb ik helaas moeten afwijzen. Het tweede stel vond mijn tuin te klein. Dit kan ik snappen, maar in IJmuiden heb je niet echt grote tuinen voor deze prijs.  En mijn tuin is wel op het zuiden, dus er is genoeg zon ?. Hopelijk krijg ik in elk geval snel weer kijkers en dan mensen die wel een bod doen op mijn huis. Ik ben graag toch wel zo snel mogelijk mijn huis kwijt. Dat zou toch wel een hoop rust geven.

Dik been

Mijn paard gaat volgende week naar Texel verhuizen. Helaas heb ik deze week eerst nog een scan van de dierenarts op de planning staan, omdat mijn klungelige paard zich zelf heeft aangetikt op het land een paar weken geleden en nu nog steeds een dik been eraan heeft overgehouden. Ik ben bang dat het toch niet zo goed zit, maar ik wil het wel zeker weten. Vandaar dat ik even langs de dierenarts ga. a

Leuk nieuwtje

Ik heb nog wel een leuk ander nieuwtje. Jan en ik hebben afgelopen weekend onze nieuwe staldieren opgehaald: twee biggetjes van twaalf weken oud.  Ik heb ze met de zus van Jan (Ellen) Willem en Keesje genoemd. Ze zijn echt zoooo schattig!!  Helaas gaan ze wel als ze zwaar genoeg zijn weer weg, maar daar wil ik nog maar niet aan denken.

Ik ga er nu echt weer een eind aan breien, hoewel ik nog heel veel meer zou kunnen vertellen. Hoe gaat het verder bij jullie nog dames? Hebben jullie nog plannen voor van de zomer?

Ik ben weer benieuwd naar jullie verhalen!

Liefs Rianne