Rob: “Ik heb altijd vertrouwen in de liefde gehad”

24 mei 2022

Kijkers van Boer zoekt vrouw konden vragen insturen voor de boeren. Wij legden er een aantal aan Rob voor.

Rob kers

Esther: Hoe keek je naar jezelf?

“In de reünie aflevering had ik het over mijn lage zelfbeeld, maar dat ging niet over wat ik doe. Hoe ik met muziek, de kersen en de paarden bezig ben, daar ben ik juist heel trots op. Dat lage zelfbeeld wordt meer bepaald door afwijzingen of teleurstellingen in de liefde. Daarom vind ik het lastig om mijzelf terug te zien, en de negatieve reacties op social media helpen natuurlijk ook niet mee. Maar gelukkig heb ik ook nu prachtige reacties en brieven gekregen van vrouwen die het juist heel mooi vonden dat ik zo mijn best deed. Dat is heel goed voor mijn zelfvertrouwen.”

Yara: Rob, denk je dat als je niet zoals jij het noemt; “All the way ging” voor Wendy en minder je best deed, dat dat effect zal hebben gehad op Wendy? Denk je dat Wendy dan heel misschien toch die vlinders zou hebben gehad? 

“Ik denk dat dat deels een positief effect op Wendy gehad zou kunnen hebben. Ze zegt een keer: ‘je geeft hem een vinger en hij pakt je hele hand.’ Als ik minder mijzelf had gegeven, had zij misschien minder de druk gevoeld en hadden we langer de tijd gehad om elkaar echt te leren kennen. Maar anderzijds stond ik altijd al 1-0 achter in mijn liefde voor Wendy, dus vraag ik me af of ze me ooit die kans had gegeven.”

Karin: Hoe vond je dochter het om jou op tv te zien?

“Heel bijzonder. We keken altijd samen en we keken het soms ook nog samen een keer terug. Ik vond het belangrijk dat als ze vragen had, ik meteen alles goed kon uitleggen. Ze was trots, maar soms ook emotioneel. Bijvoorbeeld toen ze zag dat het met Wendy moeilijk ging. Dan zat ze met een brok in de keel te kijken. Op school kreeg ze gelukkig alleen maar positieve reacties en dat is fijn.”

Deborah: Sta je al open voor een nieuwe liefde? Heb je het verwerkt dat het niks wordt met Wendy?

“Ik sta zeker open voor een nieuwe liefde. Ik heb altijd vertrouwen in de liefde gehad. En als ik haar dan eindelijk heb gevonden, zal ik zeggen: ‘waar was je al die tijd?’. Maar ik heb het met Wendy nog niet helemaal verwerkt. Daar zit ik nu middenin en het heeft nog even tijd nodig. Maar ik heb zin om weer vooruit te kijken en verder te gaan. Ik heb prachtige brieven mogen ontvangen. Dat geeft een goed gevoel.”

Tonny: Wil je verder in de muziek?

“Dat zou ik geweldig vinden, maar de kans dat je als zanger echt doorbreekt is heel klein. Daarom ben ik altijd realistisch gebleven. Ik ga voor mijn kersenteelt, maar muziek blijft mijn passie. Ik heb veel eigen nummers op Spotify staan en er komt nog een album van mij aan. Dus ik heb het wel altijd heel professioneel aangepakt en ik kan wel zeggen dat ik echt mijn droom achterna ben gegaan.”