Saskia geeft antwoord op je vragen

18 oktober 2009

Nederland kijkt naar Saskia en hoort dat ze te lief is. Mensen leven zo mee dat ze graag iets over haar kwijt willen zoals Evert: “Saskia, ik had net tegen mijn ouders gezegd. Kleine Saskia vind ik de leukste die er bij zit, en toen stemde Peter jou weg. Ik voelde gelijk met je mee! Laat je er niet gek door maken, het komt allemaal goed met jou!” Saskia beantwoordt een aantal door de redactie geselecteerde vragen.

En ook Andre uit Vries: Ik viel bijna van de stoel toen ik hoorde dat jij Saskia 'te lief' zou zijn. Dat kan niet hoor. Mijn vraag aan jou: Iemand  kan toch niet té lief zijn?
Te lief kun je ook niet zijn. Ik ben gewoon heel zorgzaam en sociaal, maar heb wel mijn grenzen. Ik laat absoluut niet over me heen lopen.

Erik uit Schaijk: Zou je ook iets willen opbouwen met iemand die geen boer is? 
Ja hoor. Dat maakt in eerste instantie niet uit. Mijn man hoeft geen boer te zijn, maar moet wel begrijpen dat ik veel tijd aan de paarden kwijt ben. Ik zou het ook leuk vinden als hij af en toe meegaat naar de paarden. Hij moet in ieder geval niet bang voor paarden zijn.

Antoine uit Oisterwijk: Wat is je volgende stap in je zoektocht naar jouw man op het witte paard?
Gewoon rustig afwachten, hij komt vanzelf wel. Ik ga daar geen speciale moeite voor doen.

Peter uit Tilburg: Ga je echt voor het boerenleven of zou jij ook in de stad kunnen aarden? 
Ik ben natuurlijk een stad gewend, maar ik pas het beste in een kleiner dorp. Het heeft allebei z’n charmes. Het liefst zou ik op termijn in een dorp gaan wonen, waar het ons-kent-ons gevoel is. Een boerderij is een leuke bijkomstigheid, maar is geen must.

Dianne uit Boekel: Denk je dat het komt door het ontbreken van een paardenachtergrond dat  je af bent gevallen?
Dat is dus het grappige. Ik ben al 20 jaar met paarden bezig. Heb een eigen paard gehad, alles meegemaakt. Vanaf mijn zesde jaar rij ik al. Ik ken alleen de zakelijke kant van de paardenwereld niet. Dat is natuurlijk wel even heel anders. Het kan een rol hebben gespeeld, maar de voornaamste reden was toch wel de verschillende persoonlijkheden van Peter en mij.

Edwin uit Zevenaar: Hoe vind je het om als kleine Saskia door het leven te gaan?
Voor nu is het wel even grappig. Zo van: Hé, kleine Sas, hé little one. Maar ik hoop uiteindelijk weer gewoon als Saskia door het leven te gaan. Het heeft iets kinderlijks.

Sam uit Haarlem: Wat heb jij aan het programmagehad?
Ik denk dat ik er meer zelfvertrouwen door heb gekregen omdat ik zo ver ben gekomen. Dat had ik echt niet verwacht. En uiteraard was het mooi om eens mee te kijken op een fokkerij/KI station.

Wil je zelf nog iets kwijt?
Het is leuk om de positieve reacties te lezen en te horen, van bekenden en onbekenden. Het streelt af en toe zeker je ego. Het is ook grappig. (lachend) Gelukkig ben ik daarin wel heel nuchter, dus ik zal niet naast mijn schoenen gaan lopen.